İŞKUR tarafından her yıl binlerce adaya iş imkânı sağlanmakta olup adaylar gerek İŞKUR üzerinden kamu veya özel sektör ilanlarına başvurarak gerekse İŞUR tarafından bireyeler sağlanan programlar aracılığı ile istihdam edilmektedir. Bu programlardan biri olan Toplum Yararına Program kapsamında adaylar farklı sektör ve pozisyonlarda görev almaktadır. 2019 yılı başından itibaren farklı meslek grupları için ilan açan İŞKUR Temmuz 2019 tarihi itibari ile TYP kapsamında Temizlik Personeli istihdamı sağlamaktadır.

TYP İlan Şatları Nelerdir?

Birçok adayın faydalandığı bir hizmet olan TYP kapsamında yine birçok ilde adaylar ilgili sektörde istihdam edilmektedir. Buna göre programa başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, emekli olmamak, emekli, yetim ya da malul maaşı almıyor olmak, açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç örgün eğitimde öğrenci olmamak şartlarını adayların sağlanması istenmektedir.

İlgili ilanlara başvuru yapan adaylar noter ya da liste yöntemi ile belirlenmekte olup katılımcılara 2019 yılı itibari ile 2.020 ₺’ye kadar ücret ödenebilmektedir. Ayrıca çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma ve park düzenlemeleri gibi çeşitli alanlarda adaylar istihdam edilmektedir.

Yeni TYP İlanları Ne Zaman Yayınlanır?

TYP kapsamında istihdam edilen adaylar farklı alanlarda istihdam edilmekte olup bu alanlara yönelik açılacak olan yeni ilanlar İŞKUR tarafından belirlenmektedir. Temmuz 2019 tarihi itibari ile Çevre Temizliği alanında ilanlar aktif olup bu alanda yer alan ilanlara başvurma süresi 26 Temmuz’da bitmektedir. Bu tarihten sonra ise farklı bir alanda yeni ilanlar açılması muhtemeldir.

Editör: TE Bilisim