Toplum yararına programı kapsamında gerçekleştirilecek olan personel istihdamlarından bir tanesi typ ilanlarıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İŞKUR'dan daimi ve geçici sürede personel alımı ilanları açıklamaya devam etmektedir.

Geçtiğimiz haftalarda Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrılmış ve bakanlık görevi devredilmişti. Türkiye genelindeki koronavirüs vakalarının önüne geçmek amacıyla ise sokağa çıkmak kısıtlaması açıklandı ve personel istihdamlarna başvurularda Online olarak internet üzerinde yapılmıştır. Yeni Bakan değişikliğinin ardından uzun zamandır beklenen TYP ilanlarını açıklanıp açıklanmayacağı merak ediliyor.

İlanlar Ne Zaman Açıklanacak?

İşin olsa ekip olarak değerlendirmemize göre toplum yararına programı kapsamındaki istihdamlar geçici süreli kamu personeli görevlendirmeleri için yapılmaktadır. Bu alımların büyük bir çoğunluğu Hastaneler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar ve diğer kamu kurumlarına olmaktadır. Bilindiği gibi yaz ayında okulların eğitim ara vermesi sebebiyle de temizlik bakım onarım gibi işlerde İhtiyaç olan kadro olmamaktadır. Okulların güvenlik görevlisi, bakım ve onarım işçicisi, temizlik görevlisi gibi kadroları için Mayıs ayı içerisinde herhangi bir ilan açıklamasını beklememekteyiz.

İŞKUR üzerinden açıklanması beklenen TYP başvurularının ağırlık olarak Ağustos ayında yapılabilir. Resmi olarak herhangi bir açıklama yapıldığında İşin olsa gibi olarak sayfamız üzerinden duyuracağız.

Mayıs ayı kamu kurumlarına daimi süredeki istihdamların tamamına erişmek için TIKLAYIN

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim