Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) kadınların sosyal hayattaki etkinliği artırıyor. İŞKUR, annelere kendi ekonomik özgürlüğü sağlayacak bir maaş müjdesi verdi. Anneler için düzenlenen programda Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) kadınların iş hayatındaki yerlerini kolayca alacakları bir destek sağlıyor. Program detayları ve şartları haber detayında.

Kadınların sosyal platformda yerlerini, çeşitli fırsatlar sunarak kolaylaştırmak isteyen devlet, İŞKUR ile yeni bir teşvik programı gerçekleştiriyor. Devlet destekli olarak gerçekleştiren teşvik programı ev hanımlarına yönelik oluşu ile daha da ilgi çekici hale geliyor. Hayatını annelikle şekillendiren kadınlar için tek şartla verilen maaş ve detaylar şöyle.

Sosyal hayattaki yerini sağlam bir şekilde almak isteyen annelerin maaş alımı için İŞKUR tarafından belirlenen bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Hem işsizliği aza indirgemek hem de kadın iş istihdamısağlamak için Türkiye İş Kurumu,İşbaşı Eğitim teşvik programlarına katılan her anneye ekonomik destek veriyor.

Türkiye İş Kurumu Teşvik Programı Maaş Miktarı Hesaplaması

İşbaşı Eğitim Programlarına katılan her anne için günlüğü 77 TL 70 krş olarak ödeme yapılacaktır. Günlük baz alınarak yapılan ödemenin kurs sürecinin son bulması ile aylık hesaplaması 2 bin 20 TL olmakta. Kadınların hem sosyal hayatta yer alıp hem de tecrübe sağlamasının yanında ekonomik desteğini de elinde bulunduracağı bir eğitim sürecidir. Anneler için sağlanan iş sektörü ise sanayi sektörü üzerinde şekillenmektedir. Günlük ücret kısmı 26 gün üzerinden hesaplanmakta.