Kamu kurumlarına ve özel firmalara personel istihdamları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye İş Kurumu 12 Temmuz tarihi itibari ile 51 Bin 170 açık iş ilanı bulunuyor. Bu alımlardan bir kısmı özel firmalara yapılacak. Devlet kurumlarında da işçi istihdamları ve personel alımları gerçekleştirilecek. İŞKUR hangi kurumlara daha çok personel alımları gerçekleştirecek? Başvurular nasıl yapılacak! İşte detaylar..

EN ÇOK ALIM YAPILACAK KADROLAR;

İŞKUR'un en çok alım yaptığı personel alımlarında eğitim düzeyinde ilköğretim mezunu olan, adayların başvuru yapabileceği alımlar geliyor. 12 Temmuz itibari ile 51 Bin personel alımından 10 Bin 464 kişisi beden işçisi kadrolarında olacak. Diğer alımlarda temizlik görevlisi ise makineci alımlarında ise 3 Bin 500 kişi istihdam edilecek. Turizm ve otelcilik alanında 1445 kişi alınacak. Satış danışmanı olarak satış mağazalarında ve pazarlama departmanlarında 1395 kişi alınacak. Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi olarak 1047 kişi görevlendirilecek. garson kasiyer kadrolarında ise 1900 kişi aranıyor. Büro memuru muhasebeci ambar memuru gibi kadrolar için 2 bin 500'den fazla personel görevlendirilecek.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Başvurularda yaş şartında 18 yaşını tamamlamak 19 yaşından gün almak, eğitim şartlarında özel firmalar için kadrolarda istenilecek, okur yazar olmak en az ilköğretim mezunu olmak şartlarını taşımak gerekli olacak. İş tecrübe şartların sahip olmak, bir çok kadroda ise tecrübe şartı aranmayacak. Diğer yandan kamu kurum alımlarında kamu haklarından mahrum olmamak, kpss şartlarına sahip olmak gerekecektir.

İlanlara erişmek için işkur e-şube üzerindne giriş yapmak ve ardından ilan arama ekranından başvuru yapıalcak kadroya göre başvurularını tamamlamak gerekmektedir.

İŞİN OLSA