Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan personel alımlarına göre pek çok kurum düzeyinden memur açığı bulunmaktadır. İŞKUR tarafında yayınlanan ilan kategorilerine göre 700'ü kamu kurumlarında olmak üzere birçok özel kurumda dahil memur açığını bu sene içerisinde kapatmak istemektedir. Yapılan sayısal verilere göre toplamda 52 bine yakın personel alımının yapılacağı açıklandı. Yapılacak alımlarda adayların barındırdığı şartlara da dikkat edilecek olsa da kurumların bünyesi için belirlediği özel ve genel şartlar oldukça önemlidir. 

Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR tarafından yayımlanan personel ilanları için belli başlı şartlar ve bu şartları geçtikten sonrada mülakatlar bulunmaktadır. Fakat 20 bine yakın personel alımının yapılacağı birçok farklı kurum olduğu için bu kurumlar ile alakalı belirlenen genel şartları sizlere belirteceğiz. Sizlerde kendi iliniz üzerinde bulunan memur alımı firmalara başvuru yapmadan önce belirlenen özel başvuru şartlarını inceleyebilirsiniz. Özel başvuru şartlarından önce sizler için belirlenen genel başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmaması, adli sicilinin temiz çıkması, erkek adayların için askerlik görevlerinin yapmış olması" istenilen genel şartlardandır. Kurumlar üzerinde yapılan başvurularda hem genel hem de özel başvuru şartarlının uyması gerektiği bildirmek isteriz. Olası bir bilgi eksikliği ve yanlışında adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvurular Nasıl Yapılmaktır

Yapılacak olan toplam personel alımları için adayların öncelikli olarak İŞKUR üzerinden başvurularını yapmaları gerekmetkedir. Yapılacak olan bşavurularda adaylar İŞKUR arama moturu üzerine yazacakaları iş ilanıyla istedikleri ilana başvuru yapabilmektedirler. 

Editör: TE Bilisim