İŞKUR  Mart 2020 tarihinde yeni bir suyuru yayımlayarak Kamu iş ilanlarına nasıl başvuru yapılacağı hakkında tüm detayları aktardı. İŞKUR Sağlık Bakanlığının acil personel alımı ihtiyacını giderebilmesi . için bin kişilik kadro ile personel alım ilanını yayımladıktan sonra, adayların kolay bir şekilde başvuru yapabilmesi için başvuru rehberi yaptı.

Bu kapsamda sağlık bakanlığı veya diğer kamu iş ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar için verilen en temiz ve net bilgiye göre 7 adım da İŞKUR kamu ilanlarına başvuru yapılabilecektir.

7 ADIMDA İŞKUR İŞ İLANLARINA BAŞVURU:

Türkiye İş Kurumu Koronavirüs sebebi ile yayımldığı İŞKUR Kamu iş ilanlarına rehber kapsamında bilgi verme ihtiyacı duydu. Yapılan açıklamada kamu iş ilanlarına başvuru için bazı durumlarda yoğunluk olması nenedi ile ve malum ükemizdeki COVİD-19 virüsü sebebi ile herkesi mesafesini koruması adına Elektronik başvurulara ve telefonla başvurulara yöneltildi.

Bu yönde 7 adımdan oluşan İŞKUR kamu ilanlarına başvuru için rehber yayımlandı. Şu anda adaylar İŞKUR şube müdürlüklerine başvuru yapamayacak olup sadece Elektriknik ortamda ve telefondan başvuru alınacağı için bu yönde görsel bir şekilde ifade edildi. İŞKUR resmi İnternet adresinde şu duyurularda bulundu;

Tüm Dünya çapında gündem olan ve yakın zamanda ülkemizde de tespit edilen yeni tip Koronavirüse karşı tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yoğun çalışmaları ve tedbirleri bulunmaktadır. Bu minvalde, İŞKUR aracılığı ile ilan edilen ve zaman zaman hizmet binalarımızda yoğunluğa neden olan kamu işçi alımları başvurularına ilişkin bazı önlemlerin alınması ihtiyacı oluşmuştur. Bu kapsamda ikinci bir duyuruya kadar başvurusu devam eden ve yeni ilan edilecek tüm kamu işçi alım ilanlarına başvurular https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak veya E-devlet ve Alo 170 hattı üzerinden başvuruların alınacağı 15.03.2020 tarihinde Kurumumuz internet sitesinde duyurulmuştu. Bu kapsamda, başvurusu devam eden ve yeni ilan edilecek tüm kamu işçi alım ilanlarına https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden nasıl başvuru yapılacağını göstermek amacıyla bu rehber hazırlanmıştır.

BAŞVURU REHBERİ NEYİ KAPSIYOR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan başvuru rehberine göre, İlk önce adayların üye olması gereklidir. Sonrasında adayların öncelik durumunu gösterir bilgileri girmeleri gereklidir.

Sonrasında ise, Kayıt işlemleri sonrasında iş ilanları penceresini açma, İşyeri türü kısmını kamu olarak seçme, iş ilanarına ulaşma, ilanlara başvuru , Başvuru ekranı, Adres Kontrölü şeklinde bilgileri paylaştı.

İŞKUR KAMU İLANLARINA BAŞVURU REHBERİ İÇİN BURAYA TIKLA

Editör: TE Bilisim