Ülkemizde çalışmak, iş bulmak isteyenlerin ilk adresi olan İŞKUR, özellikle hem kamuya hem de özel sektöre yönelik iş ilanlarını bünyesinde barındırması sebebi ile birçok kişiye iş olanağı sunmaktadır. Temizlik, İnşaat, büro, güvenlik başta olmak üzere binlerce kategoride iş olanakları, İŞKUR üzerinden her gün yayınlanıyor. Bu sayede bireyler de istedikleri ilana online olarak sadece İŞKUR’a kaydolarak başvuru yapabiliyor. Bu haberimizde ise İŞKUR’a iş arayan girişi ile başvuru nasıl yapılır, konu detaylı olarak anlatılacaktır.

İŞ Arayan Girişi Nedir?

İŞKUR’da yayınlanan ilanlarda genel olarak iş yerine ait detaylar özellikle özel sektörde olanlar gözükmemekte olup örneğin yaş ve tecrübe ile ilgili bazı şartlar da yine sadece kayıtlı üyelere gözükmektedir. Bu sebeple de bireylerin İŞKUR’a kaydolup iş arayan girişi ile sisteme giriş, başvuru yapması gerekmektedir. Bunun için ilk olarak https://esube.iskur.gov.tr adresine girilir. 

Açılan linke tıklayarak giriş butonuna tıklanır. Ardından yukarıda resimde açılan bölüme T.C. kimlik numarası ve İŞKUR’a kaydolurken kullanılan şifre ile girilir. Böylelikle bu girişi kullanarak giriş yapan kullanıcılar ilanlara ait diğer detaylara kolaylıkla ulaşabilmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Giriş yaptıktan sonra açılan profilden iş ilanları kısmına tıklanır. Burada yer alan detaylı arama sayfasında bireyler istedikleri ilanlara meslek, öğrenim durumu, iş yeri durumu gibi kategoriler kullanarak erişebilir. Aşağıda yer alan ara butonu ile ilanlar gözükmektedir.

Ara dedikten sonra sayfada ilanlar sıralanacaktır. Buradan istenilen ilana tıklanır. Açılan yeni sayfada ilanın detayları yer almakta olup sayfanın en sonunda ilana başvur butonuna tıklayarak online olarak açılan o ilana başvuru yapılır.