Türkiye İş Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için farklı alanlarda personel ve memur alımlarına devam ediyor. Farklı iş arama platformları üzerinden ilan yayımlayan İŞKUR her geçen gün ilanlarını güncelliyor. Bu yönde Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde İŞKUR ilanlarını aktaracağız. İşte detaylar.

İŞKUR KAMU GRUBU İŞ İLANLARI:

İŞKUR kmu grubu memur personel alımı ilanlarına göre Üniversiteler ve beediyeler ve hatta kurumlar, Makam şoförü, Süpürgeci, Eksvatör, Beden İşçisi, Güvenlik Görevlisi, Temizlik Görevlisi, Muhasebe Yardımcı Elemanı, Kasap, Elektrikçi, Bilgisayar Teknoloji Teknikeri ve Çiftçi gibi pozisyonlarda alım yapacak. İşte o İlanlar;

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMI İLANLARI:

İŞKUR aracılığı ile memur alımı ilanları yayımlanıyor. Bu yönde alımlar, Uzman Yardımcısı, Memur, İtrfaiye Eri, VHKİ, Stajyer KOntrolör gibi kadrolara, Bakanlıklar, Belediyeler ve kamu kurumları tarafından yapılacak.

  • İçişleri Bakanlığı İçşleri Uzman Yardımcılığı sınav ilanı 04.05.2020
  • Aksaray Taşpınar Beld. Başk. İtfaiye Eri Alımı 01.05.2020
  • Çanakkale Evreşe Beld. Başk. İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alımı 01.05.2020
  • Tokat Baydarlı Beld. Başk. İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alımı 05.05.2020
  • Bingöl Beld. Başk. İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alımı 30.04.2020
  • Erzurum Pazaryolu Beld. Başk. İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alımı 01.05.2020
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlük Sınav ilanı 15.05.2020
  • Aksaray Gülağaç Belediyesi memur alım ilanı 15.05.2020
  • Isparta Çiçekpınar Belediyesi memur alım ilanı 08.05.2020
  • Niğde Alay Belediyesi memur alım ilanı 08.05.2020
  • Aksaray Gülpınar Belediyesi memur alım ilanı 18.05.2020
  • Erzurum Şenkaya Belediyesi memur alım ilanı 22.05.2020
  • İstanbul Beykoz Belediyesi Zabıta Memuru alım ilanı 10.06.2020

İŞKUR KURUM DIŞI İŞÇİ VE PERSONEL ALIMLARI:

İŞUR kamu grubu ve memur alımı ilanları olduğu gibi bir yandan işçi ve personel alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. Kurum dışı şeklinde yayımlanmış olan ilanlara göre çok sayıda personel alımı ve şçi alımı yapılacak. Alımlar, SYDV, Belediye ve Belediye kuruluşları tarafından yapılacaktır.

İLAN PLTFORMUNA GÖRE BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlarda pltformuna göre adaylardan aranan niteliklerde farklı oluyor. Ancak her ilanda olduğu gibi aranan ortak niteliklere bakacak olursak, " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, İŞKUR kaydı olmak " gibi genel nitelikler aranır.

Ancak, İŞKUR Kamgu Grubu ilanlarına bakacak olursak Engelli alımlar, Eski Hükümlü aımlar, TMY kapsamında alımlar göreceğiz, Bu nedenle yaş şartı 18 ile 35 arasında olmaktadır. Ayrıca kadrosuna göre En az ilköğretim mezunu ile lisans mezunu arasında olur ve kadroya göre KPSS şartı aranıyor.

Kurum dışı ilanlarında ise, 18 ile 55 yaşları arasında olmak, en a okuryazar olmak, Alım yapılacak il veya ilçede ikamet ediyor olmak gibi şartlar aranıyor.

Memur alımı ilanlarında ise, KPSS'den en az 50 puan almış olmak ve en az lise mezunu olmak ve 18 ile 35 yaşlarında olmak gibi nitelikler aranır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR üzerinden yapılacak başvurular online olarak yapılmaktadır. Kamu Grubu personel ve memur alımları için online başvuru alınır ve nihai listeye göre adaylara kura çekimi yapılmaktadır. Kurum dışı ve memur alımı ilanlarında ise tamamen kurumların belirlediği şekilde başvuru alınıyor. Aşağıda sizlerle platformuna göre memur ve personel alımı bağlantılarını paylaşacağız.

KAMU MEMUR ALIMI İLANLARI: www.iskur.gov.tr/baglantilar/kamu-memur-alim-ilanlari/

KURUM DIŞI PERSONEL ALIMI İLANLARI: www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/

KAMU GRUBU MEMUR VE PERSONEL ALIMI İLANLARI:  esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim