İŞKUR üzerinden her gün binlerce yeni ilan yayınlanmakta olup adaylar kendilerine en uygun meslek grubun içerisinde aradıkları mesleklerde istidam edilebilmektedir. Bu noktada İŞKUR aynı zamanda kendi bünyesinde başlattığı çeşitli programlar aracılığı ile de bireylerin istihdam edilmesine katkıda bulunmakla birlikte yeni yayınladığı programda ise adaylar günlük 85 TL’ye kurs kapsamında ücret almakta ve daha sonra da ilgili alanda istihdam edilmektedir. İşbaşında eğitim ve meslek edindirme kursları kapsamında hem istihdam edilmekte hem de eğitim görmektedir. 4 ilde aktif kurslara ait bilgiler ise haberimizin devamındadır.

Başvuru Şartları

İŞKUR İEP kapsamında günlük 77 TL’den 85 TL’ye kadar hem meslek öğrenmek hem de istihdam edilmek isteyen vatandaşların bu programa başvurmak için şu şartları sağlaması gerekmektedir.İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili alanlarda istihdam edilmek isteyen adaylar programlara https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresi üzerinden ulaşmaktadır. Buna göre ilgili ilan numaraları, açılan sayfada sol üstteki ilgili yere yazılarak ilana ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim