Ülkemizde birçok iş arayan vatandaşa farklı kurum ve kuruluşlarda gerek kurslar gerekse de programlar ile iş olanağı sağlayan İŞKUR, İşbaşında Eğitim Programı (İEP) kapsamında farklı illerde kurs kapsamında personel alımına başladı. Bu noktada adayların kursa devam etme süresince ücret ödenmekte olup adaylar 2 bin 700 TL’ye kadar ödeme alabilmektedir. Özellikle hangi iller kapsamında hangi alanlarda alım yapılacağı, başvuru şartları ve diğer detaylara ilişkin bilgiler haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları

İŞKUR İEP programlarından faydalanmak için adayların sağlaması gereken birtakım öneriler bulunmakta olup bu şartlar şu şekildedir.

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını tamamlamış olmak,İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,Emekli olmamak,Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak şeklindedir.

Kurslar kapsamında adaylara İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL zaruri gider ödemesi olmak üzere diğer destekler şeklinde bir ödeme yapılmaktadır.

Hangi İllerde, Hangi Alanda Alım Var?

İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni İEP programlarında adaylar Nisan ayı itibari ile başvurularını yapacak olup bu noktada Muş, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Elazığ ve Kırklareli de Sekreter, Ön Muhasebeci, Makineci, Plastik Boru İmalatı, büro işçisi eğitimleri verilecektir.

Başvuru Şekli

İlgili İEP kurslarına kaydolmak ve bu süreçte de ödeme almak isteyen adaylar yukarıda yer alan ilanlara 1 Nisan 2020 itibari ile başvuru yapabilecek. Bu doğrultuda adaylar açıklanan illerde açılacak olan kurslara https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3 adresinden kurs numarası, il ya da mesleğe göre sorgu yaparak kolaylıkla ulaşabilmektedir. Aynı zamanda vatandaşlar online olarak aynı sayfadan başvurularını da gerçekleştirebilecektir.

Editör: TE Bilisim