Birçok kişinin merakla beklediği 2020 yılına ilişkin sınavsız personel alımları İŞKUR tarafından açıklandı. Buna göre üniversite ve hastanelerde olmak üzere toplamda 150 personel alımı gerçekleştirileceği açıklandı. İlgili alımların yapılacağı iller ve başvuru şartları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Alımlar ve Başvuru Detayları

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayınlanan 2 ilan ile TYP kapsamında sınavsız olarak üniversite ve hastanelere çevre temizliği alanında toplamda 150 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Buna göre yayınlanan ilanlarda adaylar Hatay merkez ve Antakya’da istihdamedilecek.

Adayların 135’i Hatay merkezde istihdam edilirken 15 personelin de Antakya’da istihdam edileceği açıklandı.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili iki TYP ilanına başvurmak isteyenlerin sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakta olup bunlar ise şu şekilde. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,18 yaşını tamamlamış olmak,Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,AÖF ve AÖL hariç öğrenci olmamak, alımın gerçekleştirildiği il ve ilçede ikamet ediyor olmak.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili TYP ilanına İŞKUR TYP internet adresi üzerinden erişilerek başvuru yapmak mümkün olmakla birlikte adaylar https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden İş arayan => Toplum Yararına Programlar => TYP arama sekmesine giriş yaparak yayınlan ilanlara online olarak başvuru yapabilmektedir.

TYP ilanları Devam Edecek Mi?

Özellikle 2020’nin ilk yarısının da sonuna gelirken İŞKUR üzerinden farklı alanlarda TYP ilanlarının da yayınlanması bekleniyor. Bu noktada alımların ise Türkiye genelinde olması muhtemelken şehirler özelinde olabilmesi de mümkündür.