AÇSHB Türkiye İş Kurumu üzerinden ülke genelindeki özel ve kamu hastanelerine ve huzur evlerine çok sayıda personel alımları yapılacak. Aktardığımız bu alımların başvuruları İŞKUR şubelerinden ve e-şube portalı üzerinden son başvuru tarihinden önce yapılabilecek.

HASTANELERE PERSONEL ALIMI;

Hasta ve yaşlı ve bakım elemanı kadrosunda 130 kişi istihdam edilecek. Adayların yaşlı bakım sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Diğer yandan eğitim şartlarında ise yaşlı bakımı bölümlerinden mezunu olmak gerekmektedir. Hasta danışmanı alımlarında 26 alım yapılacak. en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Lise mezunu olmak, office programlarına hakim olmak gerekmektedir. Hasta kabul kayıt görevlisi kadrosunda 14 personel alınacak. Sağlık kurumlarında kayıt kabul birimlerine görevlendirilmek üzere bu kadroda istihdamlar sağlanacak.

İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan kadrolardan bir tanesi temizlik görevlisi ve beden işçisi alımlarıdır. Bu kadrolarda çok sayıda hastanelerde istihdamlar sağlanacak. Buna göre hastane temizlik görevlisi alımı kadrosu 13 olarak açıklandı. Hasta refakatçi kadrosunda 5, hasta bakım teknisyeni 4, klinik destek elemanı olarak 2, hastane hizmetlisi alımlarında 1 kişi görevlendirilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? İŞKUR hizmet birimlerinden, E-şube portalları üzerinden iş ve meslek danışmanları aracılığı ile başvurular yapılabilecek. İlanlara erişmek için işkur portalından giriş yaparak yukarıdaki belirtilen kadroları yazıp arama butonuna basmanız yeterli olacaktır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim