Türkiye’de işsiz bireylerin istihdamına büyük katkı sağlayan İŞKUR üzerinden her gün binlerce yeni ilan yayınlanmakta olup adaylar kendilerine en uygun meslek grubun içerisinde aradıkları mesleklerde istidam edilebilmektedir. Bu noktada İŞKUR aynı zamanda kendi bünyesinde başlattığı çeşitli programlar aracılığı ile de bireylerin istihdam edilmesine katkıda bulunmakla birlikte yeni yayınladığı programda ise adaylar günlük 85 TL’ye kurs kapsamında ücret almakta ve daha sonra da ilgili alanda istihdam edilmektedir. İşbaşında eğitim ve meslek edindirme kursları kapsamında hem istihdam edilmekte hem de eğitim görmektedir.

Başvuru Şartları

İŞKUR kapsamında açılan programlar arasında yer alan MEK ve İEP bünyesinde kurs görmek isteyen adaylar ilk olarak açılan kurslarda farklı alanlar yönelik hem eğitim almakta hem de adaylar kurs sonunda istihdam edilmektedir. Bu noktada adayların başvuru yapmak için sağlaması gereken şartlar arasında Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak şartları yer almaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili İEP ve MEK kurslarına ilişkin ilanlara başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresinden gerçekleşmekte olup kurs numarasını girerek ilgili ilana ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür.

Günlük 85 TL verilen kurslar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız: https://www.isinolsa.com/ozel-sektor-iskur-ilanlari/gunluk-85-tl-ucret-ile-turkiye-genelinde-personel-alimi-h27001.html

İstihdam garantili MEK kursları için: https://www.isinolsa.com/ozel-sektor-iskur-ilanlari/iskurda-gunluk-maasli-istihdam-garantili-mek-kurslari-basvurulari-h27962.html