Mart ayı sonuna yaklaşırken kamu ve özel sektör alımları devam ederken İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni ilanlarda toplamda 54 bin personel alımı yapılacağı açıklanmış olup özellikle farklı iller ve farklı kadrolarda alımlar gerçekleşecektir. Bu noktada en az okur yazar olma şartı ile yayınlanan ilanlara, alanlara ve kadrolara göre dağılıma ise haberimizin devamında erişmek mümkündür.

Kadrolara Göre Alımlar

İŞKUR üzerinden en çok yapılan alımlar arasında ilk sırada temizlik görevlisi alımı gelmektedir. 12135 ilanla alım yapılacak olan temizlik görevlisi kadrosunun yanı sıra 6746 beden işçisi, 2065 makineci, 2008 güvenlik görevlisi, 1000 klinik destek elemanı, 834 garson, 730 ön muhasebeci, 645 kasiyer, 543 turizm ve otelcilik elemanı, 534 gazaltı kaynakçısı, 494 çağrı merkezi müşteri, 495 paketleme işçisi, 458 konfeksiyon işçisi, 361 büro memuru temsilcisi alımı şeklindedir.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili alımlar kamu kurumları ve özel sektör kurumları tarafından yapılacak olan alımlarda farklı kadrolarda alımlar gerçekleştirilecek olup adayların birtakım başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Bunlar arasında Türk vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, ilanın yayınlandığı ilde ya da ilçede ikamet ediyor olmak (ilana göre değişir), kurumlar tarafından istenen en az öğrenim seviyesini sağlamak, esnek çalışma saatleri çerçevesinde çalışmak, görevini yapmaya bir engel durumu olmamak, ilana göre değişmekle birlikte istenilen sertifika ve belgelere sahip olmak gibi birtakım şartlarını sağlamaları istenmektedir.

Başvuru Şekli Nasıl?

İŞKUR üzerinden yayınlanan 54 bin personel alımı için ilgili kadrolarda başvuru şartlarını sağlayan adaylar kadrolara göre alımları https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresi üzerinden görebilmektedir. İlgili kadroya ilişkin ilanları görmek için tıklamak ve açılan ekrandan online olarak başvuru yapmak da mümkün olmaktadır. Aynı zamanda filtreleme yaparak da öğrenim seviyesine ve ile göre ilanları görmek mümkündür.

Editör: TE Bilisim