İŞKUR istihdamın teşvik edilmesi için birçok programa imza atıyor. Gerçekleştirdiği yeni program sayesinde engelli olmasına rağmen çalışmasına engel bulunmayan vatandaşların istihdam edilmesini kolaylaştırıyor.

İŞKUR tarafından geliştirilen proje sayesinde işi aksadığı gerekçesiyle engelli başvurularını ret eden işverenlerin önü kapanıyor. İşverenlere engelli istihdam etmeleri halinde yardım ve teşvik sağlayacağını belirten İŞKUR, engellilerin de kendi ayaklarının üzerinde durmasına imkan tanıyacak bir proje geliştirdi. Geliştirilen proje bir engelliye ve engelli çocuğu olan aileye umut getirecek gibi duruyor.

Engelli İstihdam Eden İşverene Sigorta Prim Desteği Veriliyor!

İşyerlerinde genellikle engelli olmayan vatandaşların işe alınması durumunun farkına varan İŞKUR düğmeye bastı. Yaptığı çalışmayla beraber engelli vatandaşların iş başvurularının da kabul edilmesi adına önemli bir gelişme gerçekleşti. İŞKUR ve Cumhurbaşkanlığı ortak kararı sonucunda işverenin engelli istihdam etmesi durumunda İŞKUR tarafından sigorta prim desteği verilecek. Ancak işverenin aşağıdaki şartları karşılaması gerekiyor:

  1. İşverenin işyeri özel sektörde olması gerekiyor. Devlete bağlı ya da yarı özel kurumların engelli istihdam etmesi halinde teşvik işverene verilmiyor.

  2. İşverenin yasal olarak çalıştırmak zorunda olduğu engellinin yanında kendi isteğiyle engelli çalıştırması gerekiyor.

  3. İşverene asgari ücretin sigorta primi desteği verilerek engelli çalışanın sigortası İŞKUR tarafından ödenecek.

Editör: TE Bilisim