Binlerce kişiye iş olanağı sunan ve her gün yüzlerce özel sektör ve kamuya yönelik iş ilanlarının yayınlandığı İŞKUR üzerinden Temmuz 2019 itibari ile personel alımıyapılmakta olup bu alımlar içerisinde en az ilköğretim mezunu olanların başvuracağı bekçi ve zabıt katibi alımları gerçekleştirilecektir. Buna göre ilgili alıma başvurmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakla birlikte hem ilgili alıma yönelik detaylar hem de alım şartları haberin devamında yer almaktadır.

Bekçi ve Zabıt Katibi Alım Şartları Nelerdir?

Zabıt katibi olarak alım yapacak olan kurum tarafından toplamda 5 aday istihdam edilecek olup adaylar İstanbul’da görev alacaktır. Buna göre kurum tarafından açıklanan ve adayların sağlaması gereken şartlar arasında Adalet meslek yüksek okulu mezunu olmak ya da tam zamanlı çalışabilecek öğrenci niteliğinde olmak, hukuk dersleri ile arası iyi olmak, 10 parmak klavye kullanabilen, Office programlarına hakim, kendini ifade etmede başarılı olmak ve iş bitirici bireyler aranmaktadır.

Bekçi alımı yapan kurumlar toplamda 15 aday istihdam edecek olup adayların görev yapacakları iller Ankara, Manisa, Gaziantep, Konya, Balıkesir, Kocaeli, Denizli, Eskişehir, Manisa, Bilecik, Erzurum ve İstanbul olarak açıklanmıştır. Adayların sağlaması gereken şartlar arasında en az ilköğretim mezunu olmak, ilanın belirttiği yaş arasında olmak, adli sicil kaydı temiz olmak şeklinde ilan edilmiştir.

İlanlara Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili ilanlara başvurmak isteyen adayların İŞKUR’a kayıt olmaları gerekmekte olup daha sonrasında ise https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilgili meslek alanına, bekçi ve zabıt katibi yazarak açık iş ilanlarına ulaşmaları mümkündür. Sonrasında online olarak başvuru yapacak olan adaylara yine sistem üzerinden dönüş yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim