Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu ülke genelinde 81 il ve 900 ilçede kamu, özel firmalara işçi, personel ve memur alım başvurularını alıyor. İŞKUR'un istihdam şekillerinden Toplum Yararına Programları, Mesleki edindirme kursları, Kamu Kurumu dışı işçi alım ilanları ve diğer programlar ile işe yerleşen sayısı şu şekilde açıklandı.

ŞUBAT AYI İŞE YERLEŞME RAKAMLARI;

İş Başı Eğitim Programları aracılığı ile eğitim alanların sayısı Şubat ayında 70 bin 803 olarak açıklandı. Mesleki Eğitim Kurslarında 17.901 kişi eğitim aldı. Eğitim düzeyinde yükseköğrenim mezunu olarak iş bulan adayların sayısı 36. 709 oldu. Genç işe yerleşme oranı ise 53,331 kişi olurken Şubat ayıda 171.913 kişi İŞKUR üzerinden iş buldu. mart ayında 55 bin üzerinde açık iş ilanı bulunuyor. 3 ay içerisinde 198 bin kişi görevine başladı.

GENÇLERE DESTEK;

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada; Ülke genelinde 73 iş kulübünde iş arayan vatandaşlara hizmet verileceğini aktardı. 2020 yılı sona kadar 81 il genelinde iş kulüpleri hizmet vermesi planlanıyor. Bu ofislerde iş başvurusu yapan adaylara pratik bilgiler veriliyor. Ayrıca Bakan Selçuk genç istihdamına önemli bir dstek sağlayacak. Bu anlamda 17 milyon Avro genç yaştaki işsizlere destek verilecek.

Editör: TE Bilisim