Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklama sonrasında Türkiye İş Kurumu üzerinde Sosyal Çalışma Programı başvuru ekranı açıldı. Sosyal Çalışma Programı kapsamında kamuda öğrencilere iş verilecek. Sosyal çalışma Programı kapsamında adaylara iş verilmesinin sebebi iş hayatına alışmaları amaçlanmıştır.

Ayrıca adaylar bu sayede kazanç elde edebilecek ve iş hayatındaki zorlukları yenmesiin öğrenebilecekler. Peki Sosyal Çalışma programı detayları nedir? Nasıl Başvuru Yapılır? tüm bunların sorusuna cevap alabilmek için aşağıdaki bağlantımızı kullanabilirsiniz.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ( SÇP ) ile Binlerce Öğrenciye İş Veriliyor! Başvurular Başladı

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KATILMA ŞARTLARI NEDİR?

Öğrencilerin bu programlara katılabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Verilen şartlara göre, 18 yaşını tamamlamış olmak, Hala öğrenci olmak, İŞKUR'a katılı işsiz olmak gibi şartlar aranıyor.

BAŞVURULAR:

Soyal çalışma programı kapsamında başvurular 25 Haziran 2019 tarihinde başlamış olup en geç 28 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Şartları taşıyan herkez bu programa katılabilirler.

GÜNLÜK 67 TL VERİLECEK!

Sosyal çalışma Programına katılan adaylara günlük ödeme yapılacak ve aynı zamanda sigortalarıda gidecektir. Bu kapsamda 3 aylık çalışma dönemine sahip olarak adaylara günlük 67,35 TL verilecek olup hesaplaması ise, haftada 3 gün çalışacak adaylar ayda 12 gün yapıyor. 12 x 67,35 TL =808,20 TL ücret alacaklardır.

Editör: TE Bilisim