İŞKUR 2019 yılı istatistiklerini açıkladı. Genç işe yerleştirme 508 bin kadın işe yerleştirme 488 olarak açıklandı. Yükseköğrenim mezunu olarak 274 bin olmak üzere 2019 yılında 1 milyon 490 bin kişi kamu kurumları ve özel sektördeki firmalarda görev almaya başladı. İŞKUR'un personel istihdamı şekillerinden bir tanesi Toplum yararına programları, iş başı programları, sosyal çalışma programları, kamu memur alımı, engelli istihdamı, girişimcilik programları ile olmaktadır. Başvuruları devam eden ilanlardan 39.747 kişilik alıma başvurular yapılabilecek.

KAMU KURUMU İLANLARI;

Üniversite, öğretmenevi, Tarım Müdürlüğü ve Belediye ilanlarında toplamda 27 kişilik memur alımı başvurusu 9 Ocak tarihi itibari ile devam ediyor. Bu alımlarda Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Çankırı Öğretmenevi, İnegöl Öğretmenevi, Ağrı Belediyesi Başkanlığı, Erbaa Belediyesinde gerçekleştirilecek. Tüm bu alımlara erişebilmek için tıklayın.

ÖZEL FİRMALARA ALIMLAR;

Özel firmalara alınacak personel alımlarında Hastanelere ilköğretim mezunu olarak çok sayıda hasta bakım personeli kadrosunda, hasta refakatçisi, Hasta kabul görevlisi, hasta hizmetlisi kadrosunda olmak üzere 155 kişi alınacak. Bu ilanlara erişmek için tıklayın

5188 sayılı özel güvenlik hakkındaki kanunlara uygun olarak silahlı ve silahsız özel güvenlik sertifikasına sahip adaylar için 375 özel güvenlik personeli alınacak. Büro personelleri kadrosunda ise 832 personel istihdam edilecek. Tüm bu alımlara erişmek için tıklayın.

Diğer kadrolardaki alımlarda ise öğretmen, hemşire, beden işçisi, teknisyen, mühendis, makinesi, temizlik görevlisi, satış danışmanı muhasebeci kasiyer gibi kadrolarda alımlar olacak. Buna göre en çok alım yapılan kadrolar ise şu şekilde;

Editör: TE Bilisim