Kamu ve özel firmalara çok sayıda personel alım ilanları açıklanmaya devam ediyor. İŞKUR üzerinden istihdam edilecek olan personel alımlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının mili istihdam projesi kapsamında açıkladığı sosyal çalışma programları, kamu memur alımı, kurum dışı işçi alımı, iş başı eğitim programları yanı sıra Toplum yararına Programları ile binlerce personel alımları yapılıyor. 13 Ekim tarihi itibari ile 39 bin personel alınacak. Bu alımlarda en çok hangi kadroda istihdamlar olacak?

EN ÇOK ALIM YAPILAN MESLEKLER;

Eğitim düzeyinde en az okur yazar olma şartı ile 9 bin 837 beden işçisi alınacak. Satış ve pazarlama alanında 2 bin 267 satış danışmanı alınacak. makineci olarak 1828 kişi, temizlik görevlisi kadrosunda ise 1753 kişi istihdam edilecek. 5188 sayılı silahlı e silahsız güvenlik sertifikası bulunan adaylar için 829 güvenlikçi alımı başvurusu devam ediyor. Bu alımlardan bir kısmı kamu sektöründe olacak. İTÜ Rektörlüğüne 10 güvenlik personeli alınacak.

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMLARI;

İşkur üzerinden başvuruları devam eden memur alımları ise şu şekilde olacak. İstanbul teknik Üniversitesi güvenlik görevlisi, aşçı, bahçıvan, temizlik görevlisi gibi kadrolarda çok sayıda memur alımı gerçekleştirecek abu alımlar 14 Ekim tarihinde sona erecek. Samsun Üniversitesine temizlik görevlisi silahsız güvenlik görevlisi alımları da başvurular devam ediyor. Bu iki kadroda 5 kişi alınacak. TÜBİTAK, Karacabey Öğretmenevi, Trakya Üniversitesi, Kuşadası Öğretmenevi, Erdek Belediye Başkanlığı, Derebucak Öğretmenevi alımları için başvurular yakın zamanda tamamlanacak.

Ayrıca İŞKUR Ekim ayı istihdama yönelik kurs kayıtları başladı. Eğitimlere devam eden adaylara 30-85 Tl arası ödeme yapılacak. Şuanda başvurusu devam eden iller ise; İzmir, Şanlıurfa, Adana, Sinop, İstanbul, Balıkesir, Rize, Kocaeli olmaktadır. Diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim