İŞKUR destek başvuruları başladı. 23 Kasım 2020 tarihi ile İŞKUR duyurusuna göre Engelli ve Eski Hükümlü adaylara destek yapılacak. İŞKUR aracılğı ile gelen duyuruya göre Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan adaylara destek verilecek. 

Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.

Bu alanda verilece kdestek Engelli ve Eski hükümlü olan ve işyeri sahibi olmak isteyen adaylar içindir. Bu yönde Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

PROJE BAŞVURLARI BAŞLADI!

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 18 Aralık 2020 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir.

Desteklenecek Projeler BURADA

Editör: TE Bilisim