Tüm Türkiye’de özellikle istihdam edilmek isteyen adayların takip ettiği İŞKUR kursları başta TYP olmak üzere İş Başı Eğitim Programları, Meslek Edindirme kursları gibi çok farklı alanlarda gerçekleştirilmekte olup bu kurslara katılan adaylar hem meslek öğrenmekte hem de bazı kursların sonunda da daimi olarak istihdam edilmektedir. Mart 2020 itibari ile aktif olan mesleki edindire kursları Türkiye’nin farklı illerinde farklı alanlarda bireylerin hizmetine sunulmuştur.

Başvuru Şartları Neler?

İstihdam garantili meslek edindirme kursları ile hem ayda 2 bin 800 TL kazanmak hem de kurs sonunda istihdam edilmek mümkün. Bu noktada ise katılım için bireylerden bazı şartların sağlanması istenmekte olup bu şartlar:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını tamamlamış olmak,Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,Emekli olmamak,Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.Belirtilen şartları sağlayan ve kursa devam etmelerine engel durumları bulunmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencilerinin de katılımlarına açıktır.

Ne Kadar Maaş Ödeniyor?

Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara, kurslara fiilen katıldıkları gün üzerinden;Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL zaruri gider ödemesi,Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi,İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL zaruri gider ödemesi,İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde sanayi sektöründe düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,Genel sağlık sigortası primi,İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitimkursu süresince karşılanmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili kurslara https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 adresinden ulaşmak mümkündür. Kurslara son başvuru tarihi ise 17 Mart olmakla birlikte başvuru yapmak isteyen adayların bir an önce başvuru yapması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim