Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan son ilanlarda 1000 işçi alımı yapılacağı belirtildi. İŞKUR üzerinden yapılacak olan bu ilanlar dahilinde Türkiye genelinde 1000 kişi yeni bir iş kurma ve çalışma fırsatı yakalayabilecek. Yapılan resmi açıklamalarda önümüzdeki hafta itibariyle alımların yapılacağı belirtilirken, alımların yoğun bir talep görmesi bekleniyor.

İŞKUR Aracılığı İle Kamuya Aile Bakanlığı 1000 İşçi Fırsatı!

Türkiye'de Plan Ve Bütçe Komisyonu dahilinde yapılan görüşmelerden müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan son açıklamalarda 1000 personel alımı yapılacağını duyurdu. 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile girilecek olan hafta içerisinde açıklanması beklenen bu alımlarda, süreçler 27 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurular ile birlikte değerlendirme sürecine geçecek olan Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Kasım ve Aralık ayında dahilinde toplamda 4 bin 313 personel alımının yapılacağı açıklandı. 1000 personel alımına ek olarak 2 bin 313 sözleşmeli, 322 kadrolu personel alımı ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek.

Aile Bakanlığı 1000 İşçi Şartları Neler Olacak?

Aile Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımı için şartların neler olacağı merak ediliyor. Şu an için resmi ilan yayınlanmadığından dolayı şartlar netlik kazanmamış durumda. Fakat en önemli detaylardan bir tanesi ilkokul mezuniyet şartının aranması. KPSS puanının da şartlarda yer alması bekleniyor. Bu bakımdan İŞKUR üzerinden yayınlanacak ilanlar büyük önem taşıyor.

Editör: TE Bilisim