Devlet tarafından kadınların iş gücüne kazandırılması adına farklı fırsat ve avantajlar çıkmakla birlikte bunlardan biri de İŞKUR aracılığı ile sunulan ve iş yaşamına girmek isteyen kadınlara yönelik devlet desteği oldu. Bu destek ile birlikte ev kadınları hem iş yaşamana katılacak hem de mesleki olarak eğitim alabilecek. Kadınlara günlük 80 TL olmak üzere aylık toplamda 2 bin 400 TL gelir elde etme olanağı da sunulmuş olacak.

Kimler Yararlanabilecek?

İşte Anne projesi olarak adlandırılan bu proje kapsamında annelere aylık 2 bin 400 TL destek verileceği açıklandı. Haberde yer alan detaya göre İŞKUR İş Başı Mesleki Eğitim Kursları kapsamındayapılan programa katılan annelere günlük olarak 80 TL olmak üzere ödeme yapılacağı ifade edildi.Özellikle projeye katılmak isteyen anneler arasından 0 ile 15 yaş arası çocuğu bulunan anneler başvuru yapabilmekte olup ayrıca 15 yaşından büyük olan bir çocuğa sahip annelerin de programın farklı kurslarından yararlanması mümkün.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

İlgili proje kapsamında annelere 80 TL aylık verilmesi kararlaştırılırken alınacak olan toplam ücret ise aylık 2.400 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra sigorta giderleri de İŞKUR tarafından karşılanmakta olup kurs süresi bilişim ve imalat sektörleri için en fazla 6 ay boyunca, diğer sektörlerde ise de en fazla 3 ay şeklinde uygulanmaktadır. Haftada 6 günü geçmemek şartı ile toplamda 45 saat şeklinde uygulanmaktadır. Bunun yanında 2-5 yaş arasındaki annelere ayrıca 400 TL kreş yardımı yapılacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İşte Anne projesi kapsamında İŞKUR tarafından 81 il müdürlüklerinde birimler kuracak olup bunlardan birçoğu da kurulmuş durumdadır. Sonrasında kadınlardan açılacak olan bu birilerde yer alan İŞ Kulüplerine üyelikleri alınacak, mesleki danışmanlar eşliğinde, hizmetten yararlanabilecekler.

Editör: TE Bilisim