İŞKUR İşçi ve Kamu personeli alımlarına hız katarak devam ediyor. Resmi internet sitesi üzerinden bildirmiş olduğu duyuruya göre yine 7 Farklı Şehre bu alımları yapacak. Başvuracak olan adaylardan bazı belgeler İstenmektedir işte o belgeler sırası ile ;

Nüfus cüzdanı ve son 6 ayda içersin de çekilmiş olan vesikalık fotoğraf, askerlik durumunu belirten bir belge(18 yaş üstü erkek adaylar için), adayların görevini yapmasına ve ya aksamasına engel bir durumu olmadığına dair belge de istenmektedir.

İşçi ve Kamu Personeli Adayların Taşıması Gereken Meziyetler Nelerdir? Başvuru Nasıl Yapılmalıdır.

İŞKUR Kurumana kayıtlı işsiz olmanız mutlaka gerekiyor. Ayrıca kuruma kayıt olmayan kişiler alımlara başvuru yapamazlar.

15 yaşını doldurmamış kişiler maalesef başvuru yapamazlar.Aynı zaman da emekli olan kişiler de başvuru yapamayacaklar.

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden daha önceden faydalanmış olmanız yine aranan Sartlardandır.

Başvuru yapmadan üç ay önce herhangi bir yerde çalışmamanız yine aranan şartlar dahilindedir.

Erkek adayların askerliğini yapmış olması veya askerlikle ilişiği bulunmaması gerekmektedir.

Adayların görevini yapmasına ve ya aksatmasına mani bir durumun bulunmaması gerekmektedir.

Genel itibari ile İŞKUR bu şekilde yayınlamış olan ilanları internette var olan resmi sitesi üzerinden alıyor. Fakat bu ilan da başvuru yapmak isteyen işçi ve Kamu Personeli olan adayların kendilerinin gerekli belgeleri toplayarak ve şartlar da göz onun de bulundurarak İş Kurumu İl Müdürlükleri ve ya Hizmet Merkezlerine gidip istedikleri zaman başvurularını yapabileceklerdir.

Hangi Şehirlere Hangi Alanlara Alım Yapılacak?

İstanbul için aşçı yardımcısı, Burdur a ise büro memuru, Batman için konfeksiyon işçisi dokuma konfeksiyon makineci, Kırklareli babaeski konfeksiyon işçisi, Karabük geri dönüşüm işçisi, Manisa yunus emre filtreli sigara işçisi alacak.

Şanlıurfa Eyyubi’ye müşteri hizmetleri görevlisi alacak. Düzce Gümüşova temel metal şekillendirme elemanı, proses işçisi, insan kaynakları yönetimi meslek elemanı alıyor. Düzce Cumayeri konfeksiyon işçisi olacak. Düzce merkez anestezi sağlık teknikeri, ameliyathane hizmetleri sağlık teknikeri, tıbbi sekreter, ebe, laboratuvar teknikeri, hemşire personelleri alınıyor.

Editör: TE Bilisim