Her gün binlerce iş ilanının yayınlandığı İŞKUR’da aynı zamanda mesleki eğitime yönelik kurslar da açılmakta olup bu kurslar sayesinde vatandaşlar hem kurs süresinde gelir elde ediyor hem de meslek öğrenmiş oluyor. Bugün itibari ile İŞKUR üzerinden ilgili kurslardan biri olan MEK kursları açılmış olup toplamda 6 şehirde onlarca farklı alanda mesleki eğitimler verilecek. İlgili kurslara ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları

İlgili MEK kurslarına katılmak isteyenler için ilk olarak İŞKUR’a kayıtlı olmak aynı zamanda da işsiz olmak gerekmektedir. Daha sonra vatandaşların 15 yaşlarını doldurmuş olmak, mesleğin gereklerine uygun olacak özel şartları sağlamak, kurumda daha önce aynı meslek grubunda düzenlenmiş olan kurslara katılmamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı alıyor olmak, emekli olmamak ve kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

Ne Kadar Ödeniyor?

İŞKUR’un MEK kurslarına katılanlara Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL zaruri gider ödemesi,Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi,İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 30 TL zaruri gider ödemesi,İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde sanayi sektöründe düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,Genel sağlık sigortası primi,İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödemesi yapılmaktadır.

Kurslar

Yeni açılan MEK kursları ve kursların ilan numaraları aşağıda yer almaktadır. Adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 adresinden kurslara erişim sağlayabilmektedir.

Editör: TE Bilisim