Kamuya işçi alımı ve Personel alımı kapsamında yayımlanmış olan işçi alımı ve personel alımı ilanına göre Kurum Dışı ilanlar kapsamında olmak üzere kamuya 2250 işçi alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yayımlanan ilan ile en az İlkokul mezunu adaylar içerisinden işçi almı ve personel alımı yapılacak. Peki hangi mesleklerde personel alımları yapılacak? Alım yapacak devlet birimleri nelerdir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

2250 Kamu İşçi, Personel ve Memur Alımı Yapılacak!

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya İşçi alımı, personel Alımı ve Memur alımı kapsamında kurumlar ilan yayımladı. Buna göre farklı alanlarda olmak üzere 2250 kişilik kadro ile alım yapılacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Hangi Kurumlar Memur Personel İşçi Alacak?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya,

  • Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri,
  • Bakanlıklar ( Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ),
  • Kaymakamlıklar,
  • İl Özel İdareleri,
  • Kamu Kurum ve Kuruluşları,

Alım yapacaktır. İlgili ilanlar İŞKUR Kurum Dışı ilanlarından yayımlanmıştır.

Alım Yapılacak Meslek Dalları Nelerdir?

Satış Görevlisi, Proje Personeli, Tekniker, Teknisyen, Mühendis, Cankurtaran, Atık Toplama İşçisi, Şoför, Büro İşçisi, Destek Elemanı, Büro personeli, Sağlık Personeli, Hemşire, Şehir ve Bölge Planlamacısı, VHKİ, İş Güvenliği Uzmanı, Sosyal Hizmet Uzmanı, Zeytin toplama işçisi, Proje Yazma Elemanı, Yurt Müdür Yardımcısı, Garson,

Büro Personeli, Cankurtaran, Temizlik Görevlisi, Tekniker, Mühendis, Güvenlik Görevlisi, Garson, Muhasebeci, Çöp Personeli, Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi, Aşçı, Öğretmen, İlaçlama Personeli, Operatör

gibi kadrolarda alım yapılcak.

Memur Alımı yapılcak kadrolar ise,

Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi ile Büro Görevlisi kadrosudur ve Aile Bakanlığı tarafından alım yapılmaktadır. En az dört yıllık eğitim mezunu olmak ve KPSS'den 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

224 Kamu İŞKUR İlanı le Kamuya 2250 İşçi Personel Alımı İlan Listesi:

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak?

Yukarıda gördüğünüz kamu ilanlarına başvuru yapabilmek için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Alım yapılacak meslek grubunda eğitimini tamamlamış olmak, Bazı kadrolarda tecrübe sahibi olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi nitelikler aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR Kurum dışı ilanlarındaki başvurular sadece ilgili kurumlara gerçekleştirilmektedir. Buna göre adaylar yukarıdaki ilanlara aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilir ve ilanların detaylarını inceleyebilirsiniz.

İLANLARIN DETAYLARI: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/