Kamuya Memur Alımı ve İşçi Alımı ilanları yayımlandı. Kamu Memur Alımı ve KPSS siz İşçi alımı yapılacak olup en az okuryazar olan adaylar başvuru yapabilecek olup ilanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlandı.

Bu kapsamda alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak. İlanlara başvuru için adaylardan aranacak başvuru şartları ve kadro dağılımı belli oldu.

MEMUR VE İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI:

İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlara başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Kamu için " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Kamu Memur alımı için ise adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, ÖN Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSp3 puan türünden en az 50, 55, 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Kamuya İşçi Alımı için ise en az okuryazar, İlkokul, İlköğretim mezunu olmak gerekmektedir.

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMI İLANLARI:

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre kamuya farklı pozisyonlarda 343 Memur Alımı yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak alımlara ilişkin detayları ve kadro dağılımlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Yayımlanan Memur Alımı İlanları:

Bilecik İli Osmaneli Belediye Başkanlığı:

Belediye 1 kişilik kadro ile Lisans düzeyinde eğitim veren Mühendislik Fakültelerinin Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak şartı ile Mühendis Alımı yapacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı:

12 Kişilik kadro ile İtfaiye Eri alımı yapılacak. Adayların 2020 yılı KPSS'den P94, P93 ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Buna göre, Lise 2, Ön Lisans 6 ve Lisans mezunu 4 Memur Alımı yapılacak.

İstanbul İli Beylikdüzü Belediye Başkanlığı:

Beylikdüzü Belediyesine 10 kişilik kadro ile Lisans mezunu Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Kadın 2 Erkek 8 kişilik kontenjan ile alım yapılacak olup adaylardan Herhangi bir Lisans programından mezun olmak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı:

Büyükşehir Belediyesi 125 kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alımı yapılacak. Adaylardan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön lisans programlarının birinden mezun olmak En az (C) Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak şartı aranacak olup Ön lisans seviyesinde 55 KPSS Puanına sahip olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Gaziantep İli Şehitkamil Belediye Başkanlığı:

Lisans mezunu adaylar içerisinden Genel İdare Hizmetleri sınıfında Kadın Erkek adaylar içerisinden 50 Zabıta Memuru alımı yapılacak. 75 KPSS ile 10 ve 70 KPSS ile 40 Memur alımı yapılacak.

Giresun İli Alucra Belediye Başkanlığı:

Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1 Memur, 1 VHKİ, 2 Zabıta Memuru ve 2 İtfaiye Eri alımı yapılacak. Alımlar 55 KPSS Puanı ile yapılacak olup Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapılacak.

Adalet Bakanlığı:

26 kişilik boş kadro ile 8 Çözümleyici ve 18 Mühendis alımı yapılacak. Bakanlığa alımlar KPSS Puanı ile gerçekleştirilecek olup en az 60 puana sahip olanlar başvuru yapabilecek.

Çankırı İli Çardaklı Belediye Başkanlığı:

Ön Lisans mezunu 1 Şoför alımı yapılacak olup Kadın Erkek adaylar içerisinden alım yapılacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı:

JSGA Güvenlik Bilimleri Fakülte Dekanlığında görevlendirmek üzere 15 öğretim üyesi alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı:

DİB Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 97 personel alımı yapılacak. Bu kapsamda P94, P93 ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı ile alım yapılacak.

İŞKUR Kamu Memur Alımı İlanları Burada: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kamu-memur-alim-ilanlari/

İŞKUR KURUM DIŞI İŞÇİ ALIMI İLANLARI:

Kurum dışı ile işçi alımı yapacak kadrolar ile toplamda 1070 İşçi alımı ev personel alımı yapılacak. Söz konusu alımlar için adaylardan KPSS şartı talep edilmeyecek olup KPSS siz Personel Alımı yapılacaktır.

Alım Yapılacak Bazı Kadrolar:

İŞKUR işçi alımı ilanları ile, Arkeolog, Beden İşçisi, Teknisyen, Tekniker, Temizlik İşçisi, Büro Personeli, Büro İşçisi, Avukat, veteriner Hekim, Mutfak Görevlisi, Sanatçı, Çağrı Merkezi personeli, Metin Yazarı, Asfalt İşçisi, Gişe Personeli, Mühendis ve çeşitli kadrolar ile 1070 İşçi Alımı yapılacak.

Yayımlanan İşçi Alımı İlanları:

İŞKUR Kurum Dışı İşçi Alımı İlan Detayları: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/

Editör: TE Bilisim