İŞKUR Kamuya Personel Alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. Hafta Sonu itibari ile yayımlanmış olan ilanlara göre 217 farklı ilan ile Binlerce Personel Alımı yapılacağı açıklandı.

Binlerce işsiz adayın uğradığı İŞKUR yeni iş kapısı olmaya devam ediyor. ülkemizde bulunan kurumlar ve Belediye Kuruluşları bünyelerindeki eksikliği giderebilmek için ve bünyesini genişletmek için yeni Personel Alımı faaliyetinde bulunuyor. Bu kapsamda Normalleşme süreci ile de Kamuya alımların arttığı bu dönemde yeni İŞKUR İlanları duyuruldu.

Haber İçeriği Ne Olacak?

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere İŞKUR'un hafta sonu yayımladığı ve başvuruların önümüzdeki hafta da devam edeceği bazı ilanları paylaşacağız. Bu yönde;

  • 217 İlan ile hangi kurumlar alım yapacak?
  • Hangi Kadrolarda Personel Alımı yapılacak?
  • Kimler İŞKUR İlanlarına başvuru yapabilecek?
  • Binlerce Personel Alımı başvurusu nasıl yapılacak?

Binlerce Personel Alınacak! 217 İlan Hangileridir?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan Hafta Sonu İlanlarına göre 217 farklı iş ilanı ile Kamuya Personel Alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar İŞKUR Kurum dışı ve TYP kapsamında yapılacak.

Bu yönde İŞKUR Kurum dışı ilanları ile 73 farklı ilan gelerek Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler ve Belediye Kuruluşları bünyelerine KPSS siz Personel Alımı yapacaklar.

TYP personel alımı ilanları ile de 144 farklı ilan yayımlandı. Adayların beklediği ilanlar gelmeye başladı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından binlerce personel alımı yapılacak.

İŞKUR Kurum Dışı Yayımlanan İlanlar Hangileri:

TYP Personel Alımı İlanı Detayları:

İŞKUR TYP kapsamında 144 farklı ilan yayımladı. Farklı kadrolarda personel alımı yapılacak. İŞKUR Toplum Yararı Programları kapsamında SB Şoförlük, Çevre temizliği, MEB çevre düzenlemesi, MEB bakım onarım ve temizlik, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Güvenlik görevlisi kadrolarında alım yapılacak. Buna göre alımlar Şırnak, Tunceli, Siirt, Niğde, Antalya, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Artvin ve Adana illerinde yapılacak.

TYP PERSONEL ALIMI İLANLARI DETAYLARI BURADA

Kimler İŞKUR KPSS siz Personel Alımı İlanlarına Başvuru Yapabilir?

TYP ve Kurum dışı personel alımı ilanlarına başvuru için adayların " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli veya Malul aylığı almıyor olmak" gibi nitelikler aranacak.

Binlerce Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak?

İŞKUR Kurum dışı ilanlarına başvurular ilgili kurumlara ve makamlara şahsen yapılacak. Bu kapsamda yukarıdaki kurumların ilanlarını İŞKUR sayfası olan " https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/ " adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

TYP Personel alımı başvuruları ise sadece İnternet üzerinden yapılacak. Buna göre adaylar " https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx " sayfasından İŞKUR bilgileriniz ile giriş yaparak başvuru yapabilirsiniz.