Günümüzde birçok ev hanımı arasında çalışmak isteyip bir iş bulamamış, çalışmaya zaman ayıramamış vatandaşlar bulunmaktaolup özellikle kadınların bir meslek sahibi olması, kendi iş yerlerini kurması gibi farklı amaçlar ile İŞKUR tarafından düzenlenen programlar kapsamında hem iş öğretiliyor hem de günlük ücret ödeniyor. Bu programlardan biri olan İşte Anne Projesi kapsamında ise 5 yaşına kadar çocuğu olan ve çalışmayan kadınlar, İŞKUR'un işbaşı eğitim programlarına katılmaları durumunda günlük 80 TL olmak üzere aylık da 2 bin 400 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Peki nedir bu İşte Anne Projesi, işte detaylar.

Başvuru Şartları Neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından geçtiğimiz yıl açıklanan proje kapsamında 15 yaş dahil olmak üzere 0-15 yaş arası çocuğu olan anneler yararlanabilecek olup bu şartı yerine getiren kadınlar, İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kursları kapsamında, kursa devam ettikleri süre boyunca günlük ödeme alabileceklerdir. Devlet tarafından çalışmak isteyen annelere sağlanan bu destek ile birliktegünlük 80 TL'ye yakın bir ücret ödenmekte ev hanımları hem meslek öğrenmekte hem de ev ekonomisine de katkıda bulunabilmektedir.

Sağlanması gereken diğer şartlar ise İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden akrabası ya da eşi olmamak, Emekli olmamak.Başvurudan önceki 3 ay işverenin çalışanı olmamak, Başvurudan önceki son 1 ay içinde emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olmak, İş ve meslek danışmanlığından faydalanmış olmak.

Ne Kadar Ödeniyor?

İlgili şartları sağlayan annelerin Bu İŞKUR programlarına katılarak aylık olarak 2400 TL’ye varan bir ödeme aldığı bilinmekte olup aynı zamanda iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ile genel sağlık sigortası primi de karşılanıyor. Program süresi ile 6 aydan 3 aya kadar değişiyor.