Türkiye genelinde yeni bir alım dönemi daha başlıyor. İŞKUR üzerinden yapılacak alımlar ile birlitke vatandaşlar Türkiye genelinde farklı alanlarda istihdam edilme imkanı elde edebilecek. Her bir alımda farklı kriterler geçerli olurken 2600 TL’ye varan maaş, 18 ile 54 yaş aralığı, sınavlı ve sınavsız gibi kriterler getirilmiş durumda. İlanlar arasında özellikle sınav şartı aranmayan ilanlar oldukça dikkat çekerken, İŞKUR üzerinden iş arayan vatandaşların pandemi sürecinde bu fırsatlara yoğun bir ilgi gösterdiği de görülüyor. Kişilerin İŞKUR aracılığı ile yapacakları başvurularda bir işbaşı eğitimi alacağı da zorunlu tutulurken başvuru için gerekli kriterler açıklanmış durumda.

İŞKUR personel alımı kriterleri neler?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, emekli olmamak, programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi kriterler getirildiğinden dolayı başvuru yapmak isteyenler için kriterlerin mutlaka karşılanması gerekiyor.

İŞKUR personel alımında maaşlar ne kadar?

Kişilerin durumuna göre ödemelerde farklılıklar olacak. Öğrenci statüsündekiler için günlük 67,05 TL ödenmesi gerekirken, iş arayan normal vatandaşlar için bu ücret 89,4 TL’ye kadar arttırılabilecek. İşsizlik ödeneği alan kişilerde ise kesintiler sonrasında bu tutar 44.7 TL olacak.

İŞKUR personel alımı hangi illerde?

İŞKUR resmi verilerine göre alımlar Türkiye genelinde olacak. Niğde, Zonguldak, Mersin, Denizli, Hatay, Samsun, Uşak, Rize ve Mardin gibi pek çok ilde pozisyonlar açılmış durumda. İlgili ilanlar için İŞKUR internet sitesi üzerinden araştırma yapılması yeterli.