Kamu ve firma büro memuru kadrosunda toplamda 920 personel alımı yapılacak! Bu alımlar Türkiye genelinde yapılacak ve herhangi bir tecrübe şartı olmadan da başvuru alan pek çok iş ilanı bulunuyor!

Türkiye İş Kurumu üzerinden kamu ve özel sektör iş ilanları açıklanmaya devam ediyor. İŞKUR'un açıkladığı iş ilanlarına göre Türkiye genelindeki bir çok kurumda istihdam edilmek üzere büro memuru alımı yapılacak. Adaylar bu alımlara başvuru yapabilmek için hangi başvuru şartlarına sahip olmaları gerekli olacak ve başvuru önceliği sağlanması için ne gibi şartlar gerekmektedir. 

BÜRO MEMURU BAŞVURU ŞARTLARI;

Office ve büroların muhasebe, kayıt, evrak işlemlerinin yapılması için en çok ihtiyaç bulunan kadroların başında muhasebe personelleri, ön büro ve büro görevlileri gelmektedir. Adaylar bu alımlara başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olmaları yeterli olacaktır. Başvuru önceliği sağlamak için ise office programlarına hakim olmak, word, exel gibi uygulamaları üst düzey kullanabilmek gerekli olacak. Diğer yandan erkek adayların askerliğini tamamlamış olması, lise mezuniyetinin yanı sıra önlisans ve lisans mezunu olmaları, diğer yandan daha önce bir iş tecrübesine sahip olmaları öncelik sağlayan eğitim ve tecrübe şartları arasında sayılabilmektedir. 

KADRO DAĞILIMI;

Genel Büro Memuru statüsünde  526, Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı)  kadrosunda 155 kişi, Büro İşçisi  108 kişi, Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi  ve Yönetici Asistanı    96 personel, Diğer Büro Memurları    26, Servis Büro Elemanı (Otomotiv)    8, Çaycı - büro, otel ve diğer işyerlerinde 7, Büro Yönetimi Elemanı    4, Büro Memuru (İdari İşler)  3, Büro Memuru (Dış Ticaret) 2, Büro Makineleri Bakım ve Onarımcısı    1, İdari Büro Görevlisi  1, Kooperatif Büro Elemanı  olarak ise 1 kişi olmak üzere toplamda açık iş sayısı 938 olarak açıklandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar şahsen müracaat edebilirler. Bunun yanı sıra internet ortamında İŞKUR e-şube üzerinden üye girişi yaparak son başvuru tarihinden önce başvurularını online olarak tamamlayabilirler. 

Editör: TE Bilisim