İŞKUR çeşitli ilanlar yayımlamaya devam ediyor. Adayların merak ettiği ilanlar geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işçi alımı ve personel alımı yapacak. Alım ilanları İŞKUR farklı platformlarında duyurulmuş olup en az Okuryazar olan ve işsiz olan adaylar başvuru yapabilecek. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere MEB be ASHB işçi personel alımı ilanları hakkında detayları aktaracağız.

835 İşçi Alımı ve Personel Alımı Yapılacak!

Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanan ilanlar ile iki bakanlık toplamda 835 işçi personel alımı yapacak. Bu yönde ;

  • ASHB 280 İşçi Personel Alımı,
  • MEB 555 İşçi Personel Alımı

yapacak. İlanlar İŞKUR farklı platformlarda yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı İlanı Detayları:

Söz konusu ilanlar İŞKUR kurum dışı ilanlar kısmında yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları 280 işçi personel alımı yapacak.

Bu kapsamda alımlar en az okuryazar olmak şartı ile yapılacak. Toplamda 38 şehir için ilan yayımlanmış olup alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS puanı olmadan yapılacak.

Alım yapılacak kadrolar ise, Temizlik Görevlisi, Hizmetli, Büro personeli, Sosyal yardım ve inceleme görevlisi, Beden İşçisi, Proje Elemanı, Yaşlı ve Engelli Bakımı personeli, Ev temizliği gibi kadrolarda personel alımı yapılacak.

Başvuru için adayların öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmaları gereklidir. 280 Personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Temizliğe önem veren ve gerekiyorsa eğer belgeye sahip olmak" gibi şartlar aranacak. Eğitim olarak ise en az okuryazar veya ilkokul mezunu olmak yetiyor.

İlanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir ve ilgili kurumlara ulaşabilirsiniz.

Aile Bakanlığı 38 İlde Şubat SYDV 280 Memur ve Personel Alımı Listesi

Milli Eğitim Bakanlığı İşçi Alımı İlanı Detayları:

Milli Eğitim Bakanlığı 4 farklı şehirde görevlendirmek üzere işçi alımı yapacak. Alımlar İŞKUR TYP ( Toplum Yararı Programları ) kapsamında yapılacak. Uzun süreci bir çok alanda işçi alımı yapan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 4 farklı şehirde 555 personel alınacak. Alım yapılacak şehirler ise Iğdır, Bayburt, Ağrı ve Osmaniye illerinde personel alınacak. Alımlar Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüklerine gerçekleştirilmekte olup yeni ilanlar gelmeye devam edecektir.

TYP personel alımı için adayların İŞKUR kayıtlı işsiz olmaları gereklidir. Ayrıca Öğrenci olmamak, Emekli veya Malul aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

Başvurular sadece İŞKUR aracılığı ile Elektronik ortamda yapılacak. İlanın detayına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

İŞKUR Şubat Ayı TYP İlanları: MEB 4 İlde 555 İşçi Personel Alımı