Aralım ayının ilk haftasında İŞKUR üzerinden personel alımları da devam etmekte olup bu kapsamda farklı alanlarda toplamda 42 bin 342 personel alımı yapılacağı ilan açıklandı. Farklı iş kolları ve mesleklerde, özel ve kamu sektörünce gerçekleştirilen alımlarda 1421 farklı alanda alım yapılacağı ifade edildi. İlgili alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecek olup kadro ve başvurulara ilişkin detaylar şunlardır.

En Çok Aktif İş İlanı Olan 22 Meslek

En çok alım yapılan meslek grupları arasında ilk Beden İşçisi (Genel), Makineci (Dikiş), Satış Danışmanı / Uzmanı, Temizlik Görevlisi, Garson (Servis Elemanı) şeklinde devam etmekte olup İŞKUR üzerinden yer alan aktif iş ilanlarından en çok alımın yapıldığı 22 meslek grubu ise şu şekilde yer almaktadır.

İlgili ilanlara başvuru için en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı meslek gruplarında farklı başvuru şartları yer almaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili meslek gruplarına başvuru yapmak isteyen adaylar ilk olarak https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek sağ üstte “Meslek” yazan kısma ilgili meslek grubunun adını yazarak ve isterlerse diğer filtreleme seçeneklerini kullanarak arama yapabilmektedir. Yapılan bu arama sonuçlarında ise açık iş ilanlarına ulaşmak mümkün olmaktadır.

Editör: TE Bilisim