Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Türkiye İş kurumu aracılığı ile farklı pozisyonlarda işçi personel alımı yapacağını belirtmişti. Söz konusu ilan İŞKUR üzerinde hafta başı itibari ile 25 Kasım 2019 tarihinde yayımlanmıştı. başvuru sürecinde artık son güne geldik. Peki son gün kimler başvuru yapabilir? Kura çekimi ne zaman yapılacak? Atamalar hangi kadrolara yapılacak? İşte detaylar.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR?

Aile Bakanlığı toplamda 1000 kişilik kadro ile alım yapacak. İŞKUR üzerinde yayımlanan ilana göre Temizlik Görevlisi, Hasta ve Yaşlı Bakım Personeli, Engelli Bakım Personeli, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Bakım ve Onarım personeli kadrolarında 1000 işçi alımı yapılacak.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLİYOR!

Söz konusu olan 1000 işçi alımı ilanına en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabiliyor. Bu kapsamda adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Alım kadrosuna göre belirtile özel nitelikleri taşıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

işkur Üüzerinden alımı yapılacak olan personel adayları başvurularına 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı ve artık başvurularda son güne gelindi. Adaylar en geç 29 Kasım 2019 tarihi Cuma günü mesai saati bitimine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden veya İŞKUR il Müdürlüklerine yapılmaktadır.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri daha sonra Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim