Aile ve Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir genelge açıkladı. Genelgede Koronavirüs önemleri kapsamında bir çok işlemin elektronik ortamda devam edeceği ifade edildi. SGK'ya yapılacak başvurular ile İŞKUR üzerinden açıklanan kamu ilanlarında uygulanacak adımların detayları belli oldu. İŞKUR 16 Mart 2020 tarihli duyurusunda şu ifadelere yer verildi.

Dünya çapında gündemini koruyan koronavirüsün, yakın bir tarihte ülkemizde tespit edilmesinin ardından kamu kurumlarında yoğun bir çaba ve tedbirin başladığı ifade edildi. İŞKUR aracılığı ile ilan edilen başvuruların hizmet birimlerinde, İşkur il müdürlüklerine yoğunluğa neden olmaması için bazı tedbirler açıklandı.

NE ZAMANA KADAR BAŞVURULAR DEVAM EDECEK?

Hali hazırda başvurusu devam eden ilanlar ile yeni açıklanacak olan kamu personel işçi alımı başvuruları yeni bir duyuru açıklanana kadar elektronik ortamda devam edecek. Bunun için üç faklı yöntem uygulanabilecek.

  • E-devlet sistemine giriş yapılarak işkur uygulamalarına erişilebilecek.
  • İŞKU E-şube portalına T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabilecek.
  • Alo 170 hattından vatandaş hizmetleri ile bu ilanlara anında başvuru yapılabilecek.

ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER;

Adayların bu ilanlara fiziki başvuru yapamayacağı için öncelikle işkur kayıtlısı olmak gerekmektedir. Bunun içi aktif olarak iş arayan profiline sahip olmak ve kişisel, eğitim, öğrenim, öz geçmiş bilgileri alanlarının doldurulması gerekmektedir. Ayrıca deneyim alanlarında yer alan bilgilerin girilmesi var ise sertifika kısımlarına da ayrıntılı olarak sertifika bilgilerinin işlenmesi gerekmektedir. Son olarak bazı özel durumda olarak iş başvuru yapacak olanlara yönelik yapılan açıklamada ise Engelli statüdeki adaylar, terörle mücadele kapsamındaki adaylar, Eski hükümlüler bu özel durumlarını sisteme işlemeleri gerekmektedir.

İŞKUR'dan iş ilanlarına nasıl erişebilecek? Başurular nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabı için TIKLAYIN

Personel alımı ilanları gurubumuza katılmak için TIKLAYIN

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim