Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Mesleki Edindirme Kursları aracılığı ile istihdamlar sağlanacak. Türkiye genelinde 16 il ve ilçelerde yapılacak olan eğitimler hangi sektörlerde ve iş kollarında gerçekleştirilecek. Başvuru genel şartları neler? Nasıl başvuru yapılabilecek?

HANGİ POZİSYONLARDA İSTİHDAM GARANTİLİ MEK AÇILACAK?

Deri Konfeksiyon Makinecisi, Elektrik Pano Montaj İşçisi, Dokuma Konfeksiyon Makineci, Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı, Saraciye Montajcısı, Ön Muhasebeci, İç Giyim Konfeksiyon Makineci, Yazılım Geliştiricisi, Erkek Üst Giysileri Dikim Elemanı, Sistem ve Ağ Uzmanı, Kadın İç Giysileri Dikimi Elemanı, Temel Metal Şekillendirme Elemanı, CNC Freze Tezgahı Operatörü, Argon Kaynakçısı Tığ Kaynakçısı, Hidrolik Pnömatikçı, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı, Elektrik Ark Kaynakçısı, Soğutucu Ev Aletleri ve Klimalar Bakım Onarımcısı, NC/CNC Tezgah Operatörü, CNC Torna Tezgahı Operatörü, Bilgi Güvenlik Uzmanı, Bulut Bilişim Uzmanı, Giysi Tadilatçısı alanlarında eğitim kursları açılacak ve adaylar bu eğitimler sonucunda iş ve meslek sahibi olacaklar.

Herhangi bir eğitim dalında mesleklerini tamamlayan ya da eğitim sahibi olmayan adayların meslek edinmelerinde düzenlenen kurslardan bir tanesi MEK'ler ile adaylar MEB onaylı sertifakalara sahip olacaklar. Buna göre kurslardan herhangi bir ücret alınmayacak. Buna göre adaylara sigorta primleri ödenecek. Genel sağlık sigortaları işkur tarafından karşılanacak. 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların en az okur yazar seviyesinde eğitime sahip olmaları, ilk öğretim mezunu, lise mezunu olmaları ile yaş sınırında en az 19 yaşında olmaları istenilecek. Buna göre İŞKUR'a kayıtlı olmak, herhangi bir ssk, emekli sandığı ve bağkur'da çalışanlar yararlanamayacaklar. Kursları bitirmek isteyen adayların 1/10 devam zorunluluğu şartını taşımaları, sağlık izini olarak en fazla 5 gün izin verilebilecekler. 

NE KADAR ÖDEME ALABİLECEKLER?

Adaylar başvuru yaptıkları eğitim programlarından eğitimlerine devam ettikleri sürelerde istihdam garantili kurslardan günde 40 Tl, istihdam garanti olup sanayi sektöründeki alanlarda günde 50 Tl, istihdam garantisiz kurslardan ise günde 30 Tl ödeme alabilecekler. 

HANGİ İLLERDE İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR BULUNUYOR?

Aydın, Ankara, Malatya, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Sinop, Iğdır, Yalova, Batman, Kütahya, Kayseri, Mardin, Eskişehir, Uşak ve Van illerinde başvurular alınacak.
 

Editör: TE Bilisim