Kamu kurum ve özel sektöre ilişkin personel alımları devam ediyor. Bu doğrultuda en çok tercih edilen mesleklerden biri olan güvenlik görevliliği alımında da yeni ilanlar yayınlandı. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda 6 farklı şehirde olmak üzere farklı firmalar tarafından verilen ilanlarda toplamda 140 ilköğretim mezunu güvenlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. İlanlar ve kadrolara ilişkin başvuru şartları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları

İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Gaziantep olmak üzere tam 6 il genelinde yayınlanan ilanlarda toplamda 140 güvenlik görevlisi alınacak tır. Adaylardan sağlanması gereken başvuru şartları olarak: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşında büyük olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, 5188 sayılı yasa gereği Özel Güvenlik Kimlik Kartı olan (Silahlı-Silahsız),İyi iletişim kurabilen, fiziği ve diksiyonu düzgün,Bay adaylar için boyu 1,73 cm’den kısa olmayan,Bayan adaylar için boyu 1,63 cm den kısa olmayan,32 yaşını aşmamış,Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, ÖGG kimlik kartı sahibi, en az B sınıfı ehliyet sahibi ve aktif olarak araç kullanabilen, SRC belgesi olan, ilgili ilde ya da ilçede ikamet ediyor olma olmak üzere ilana ve firmaya göre değişen birtakım özel şartlar bulunmaktadır. Genel olarak ifade edilen bu şartlar ilanları veren firmalara göre farklılık gösterebilir.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden 6 il genelinde yayınlanan ilanlarda toplamda 140 güvenlik görevlisi personeli alımı yapılacak olup başvuru şartlarını sağlayan adayların başvuruları dikkate alınacaktır. İlanlara İŞKUR üzerinden online olarak başvurmak isteyenler için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 adresinden erişim sağlamak mümkündür. İlköğretim mezunu alımı yapan ilanların numaraları aşağıda belirtilmiştir. İlan numarası ya da eğitim durumuna göre sorgulama yapılabilir.