Türkiye’nin birçok ilinde, tarihi aydınlatma amacı ile arkeolojik kazılar gerçekleştirilmekte olup bu noktada bu kazı projelerinden görevlendirilmek üzere personel alımları gerçekleşiyor. Kazıcı olmak üzere farklı birçok alanda personel alımları yapan kurumların İŞKUR üzerinden yayınladığı ilanlar ve detayları ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Aydın Magnesia

İlgili kazı başkanlığı tarafından yayınlanan ilanda 20 personel alımı yapılacak olup bu kapsamda adayların 16 yaş ve üzerinde olmak, Kazı bölgesi yakınında ikamet etmek, meslek sınıfından ya da öğrenci olmak, arkeolojik kazılarda deneyimli olmak şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Manisa Aigai

İlgili Kazı başkanlığı 9 işçi alımı yapacak olup adayların 18 yaşından büyük olmak, Yuntdağıköseler mahallesi ve çevresinde ikamet etmek ya da arkeoloji lisans öğrencisi, mezunu olmak, arkeolojik kazılara katılmaya adli sicil engeli olmamak şartlarını sağlaması istenmektedir.

Muğla Beçin Kalesi

İlgili kazıda görevlendirilmek üzere 2 sanat tarihçisi, 2 arkeolog, 1 restoratör, 10 işçi, 1 mimar alımı yapılacaktır. İşçi kadroları için adayların kazı yakınında ikamet etmek, okur yazar olmak, 18 yaşından büyük olmak, beden işçiliği yapabilecek olmak, diğer kadrolar için ise daha önce deneyimi bulunmak, arazi koşullarına uyum sağlayacak olmak, ilgili bölümlerden lisans mezunu olmak.

Aydın Kadıkalesi

İlgili kazıda 15 sanat tarihçisi, arkeolog, mimar, taş ustası, beden işçisi alımı yapılacaktır. Adayların 18 yaş ve üzeri olmak, kazı bölgesinde ikamet etmek, meslek sınıfından olmak ya da öğrenci olmak, deneyimli olmak şartlarının sağlanması istenmektedir.

Kayseri Kültepe

Kazıda görevlendirilmek üzere 10 beden işçisi, 5 arkeolog ve uzman alımı yapılacaktır. Adayların 18 yaşında büyük olmak, emekli olmamak, deneyimi bulunmak ve işçi kadrosu hariç diğer ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak.

Aydın Nyasa

Kazı için 35 işçi alımı yapılacak olup bu kapsamda adayların Sultanhisar sınırları içinde ikamet ediyor olmak, iş deneyimi bulunmak, 19 yaşında gün almış olmak şartlarını sağlaması istenmektedir. Aynı zamanda 3 arkeolog, 3 mimar alımı için de diğer alım şartlarına ek olarak adayların lisans mezunu olması ve deneyimi olması istenmektedir.

İlanlara ulaşmak için: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/

Editör: TE Bilisim