Türkiye’nin birçok ilinde açtığı istihdam garantili kurslar ile hem kadınların meslek öğrenimi sağlanıyor hem de kurslar sonunda kadınlar öğrendikleri meslek alanında iş olanağına sahip oluyor. Çalışmayan kadınlar bu sayede aylık olarak 2 bin 400 TL’ye varan bir ödeme de almış oluyor. Devletin kadın istihdamına olan destekleri tam hızla devam ederken sadece tek şartı sağlayan çalışmayan kadınlara ve anneler bu destek sağlanacak. İşte başvuru detayları ve şekli.

İŞKUR Kurları Harçlık Veriyor

İŞKUR üzerinden açılan İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları şartı ile annelere ve çalışmayan ev hanımlarına hem istihdam olanağı sağlanmış oluyor hem de günlük 77 lira 70 kuruş ödeme yapılmaktadır. Bu doğrultuda kurslara düzenli olarak 26 gün katılım yapılması durumundabir annelere bir aylık 2 bin 20 lira ödeme yapılmış oluyor.

İŞKUR ayrıca çalışmayan annelere işbaşı eğitim programlarına katılmaları durumunda cep harçlığının yanı sıra 2-5 yaş arası çocukları için, program boyunca aylık 400 lira bakım desteği de sağlıyor. Bu noktada imalat sanayiinde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan bir anneye, 2019 yılı içerisinde 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 TL harçlık verilirken aynı zamanda 400 TL bakım desteği olmak üzere toplam 2 bin 420 lira TL verilmiş oluyor.

Başvuru Şartları Neler?

Ayrıca adayların başvuru yapmak için sağlaması gereken şartlar arasında Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak şartları yer almaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR’un düzenlediği bu programlara katılmak ve online başvuru yapmak için https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/kurs-ve-programlar/isbasi-egitim-programlari/ adresinden erişim sağlamak mümkündür. Ayrıca programlara katılmak isteyen annelerin sağlaması gereken şartlara da bu adres üzerinden erişmek mümkündür.

Editör: TE Bilisim