İŞKUR TYP programı ile binlerce çalışan başta Sağlık ve Eğitim Bakanlıkları olmak üzere kamu kurumalarında görev alıyordu. 2020 yılı için beklenen alımda ise bekleyenleri üzecek bir haber verildi. Bursa İŞKUR sosyal medya hesabında yer alan duyuruya göre TYP alımlarının ertelendiği, özellikle korona virüs önlemleri sebebi ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görevlendirilen adaylar için okulların 21 Eylül’de fiziki olarak açıklanması sebebi ile TYP alımlarının da buna bağlı olarak ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. İşte yapılan açıklamaya ilişkin detaylar.

Bursa İŞKUR Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak TYP programı ile görevlendirilecek olan adaylarınalımlarına ilişkin erteleme duyurusu kurumun sosyal medya hesabında yer aldı. Buna göre açıklamada:

“Sağlık Bakanlığı-Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12 Ağustos 2020 tarihinde aldığı karar üzerine MEB’e bağlı okulların açılış tarihi 21 Eylül 2020 tarihine ertelenmiştir. Bu karara bağlı olarak Ülke genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmî okulların temizliği ve güvenliği için açılan toplum yararına programlar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu sebeple İl Müdürlüğümüzce, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmî okulların temizliği ve güvenliği için açılması planlanan toplum yararına programların başvuruları durdurulmuştur. İlerleyen günlerde ilgili kurumlar tarafından alınacak kararlar doğrultusunda belirlenecek yeni toplum yararına program (TYP) başvuru tarihleri, İl Müdürlüğümüzce duyurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yapıldı.

TYP Programlarına Nasıl Başvuru Yapılır? Alımlar Ne Zaman?

İŞKUR üzerinden yapılan TYP başvuruları için adayların ilk olarak https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresinden arama yapması gerekmektedir. İlan numarası girerek ya da sadece ara butonuna basarak aktif alım ilanları görülebilmektedir. Bunun yanı sıra Türkiye geneli alımlar için ise duyuru yapılmakta olup geçtiğimiz günlerde Elazığ, Antalya, Çankırı ve Batman illerinde MEB’e bağlı olarak alımlar gerçekleşmiştir.

Özellikle merak edilen alımlar arasında ise Türkiye geneli Sağlık Bakanlığı için temizlik görevlisi be Milli Eğitim Bakanlığı için güvenlik görevlisi alımları yer alıyor. MEB’e yapılacak alımlarda ise Türkiye genelinde muhtemel bir erteleme mümkün olmakla birlikte ilerleyen günlerde açıklama yapılması bekleniyor. Konuya ilişkin detayları ise aşağıdaki haberimizden erişmeniz mümkün. Fakat

https://www.isinolsa.com/iskur/iskur-typ-ile-meb-okullara-binlerce-personel-alimi-icin-64-ilan-h34579.html