Türkiye İş Kurumu üzerinden açıklanan kamu ile özel firmalara personel istihdamları tüm hızıyla devam ediyor. Buna göre Türkiye Noterler Birliğine bağlı olarak görevlerini sürdüren ülke genelindeki Noterlere Büro personeli ile katip alımları yapılacak. İki farklı ilanda başvuru eğitim şartları ve diğer şartlar belli oldu.

LİSE MEZUNU KATİP ALIMI;

Genel büro memuru noter katibi iş ilalarından bir tanesi Gaziantep ilinde diğer ise Samsun iline olacak. 5409902 numaralı ilana göre Gaziantep 12. Noterinde katip olarak yetiştirilmek üzere daha önce 10 parmak eğitimi almış olanlar arasından personel istihdamı yapılacak. Diğer başvuru şartları şu şekilde; En az lise mezunu olmak, askerliğini tamamlamış olmak üst yaş sınırında en fazla 25 yaşında olmak ve Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak gerekli olacak. Erkek adayların istihdam edileceği alımlarda maaş hakları da belli oldu Buna göre asgari ücret düzeyinde maaş hakları olacak.

TECRÜBE ŞARTSIZ ÖNLİSANS MEZUNU;

Samsun Tekkeköy 2. Noter kurumuna alınacak personellerde işbaşı eğitim programları kapsamında istihdam edilecek. Buna göre bay ya da bayan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilirler. Yaş şartlarında 20 ile 25 yaş aralığında olmak, öğrenmeye açık, eğitim şartlarında en az ön lisans mezunu olmak gerekli olacak. Büro memuru alımı için açıklanan ilan numarası ise; 5393774 olarak arama yaparak ilana erişebilinecek.

2020 yılında noterler araç alım satımlarında gerekli olan işlemleri yapabiliyorlar. Ülke genelinde nöbetçi noter uygulaması getirildi. Buna göre Noterler Birliği resmi internet sitesi üzerinde açıklanan nöbet listesine göre hafta sonlarında resmi tatillerde nöbetçi noterler işlem yapabilecekler.

Diğer yandan noter katipleri bağlı bulundukları Noter ile Başkatip amirliğinde görevlerini sürdürürler. Noterlik yönetmeliklerinde ve mevzuatlarında açıklanan işlemleri, vekalet, araç satım işlemleri, ihtarlar gibi resmi işleri yürütürler. Diğer ilanları işin olsa sitemiz üzerinden aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA