Birçok vatandaş başta Almanya olmak üzere yabancı ülkelere nasıl Türk vatandaşı olarak gidip, çalışma izni almak veya işçi kapsamında istihdam edilmek yer almaktadır. Buna göre uzun yıllardır işçi gönderimi yapılan ülkelerden biri de Almanya olup özellikle vatandaşlar Almanya’da nasıl işçi olarak çalışacağını merak etmektedir.

OBM Almanya’ya İşçi Gönderimi

İlgili aracı kurum tarafında da başta İşçi, Mühendis, Hemşire, Hasta Bakıcı, Kamyon ve Tır Şoförü gibi kadrolarda alım yapılmakta olup adaylar alımlar ile ilgili detaylı bilgiyi ve ilanları kurumun resmi sitesi üzerinden ulaşabilmektedir.Konu ile ilgili olarak kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada OBM İnsan Kaynakları Şirketi, 2020 yılında da Almanya’ya vasıflı ve vasıfsız işçi alımı gerçekleştirileceğini açıkladı.

İlgili başvurularda adaylardan ilgili alan göre diploma, deneyim ve Almanca bilme gibi farklı şartları sağlamaları istenebilmektedir. OBM tarafından yapılan açıklamada Brüt maaşın 2500 Euro olduğu, günde 8 saat çalışıldığı ve sözleşme süresinin de 24 ay olduğu ifade edildi. Kurumun internet sitesine ve gönderi formuna ulaşmak için tıklayınız

İŞKUR Almanya’ya İşçi Alımı

İŞKUR üzerinden de Almanya’da istihdam edilmek üzere personel alımı gerçekleştirilmekte olup bu noktada güncel ilanlarda ilan numarası 00005357342 olan DOTA LOGISTICS INTERNATIONAL TRANSPORT TİC.LTD.ŞTİ 10 tır şoförü, ilan numarası 00005388361 olan V GRUP TUR İZM VE OTELCİLİK DANIŞMANLIK İNŞAAT SANAYİ VE TİCA RET LİMİTED ŞİRKETİ 1 hemşire, 1 hasta bakım elemanı, 00005389384 ilan numaralı U C GRUP M ÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İNŞAAT TAAHHÜT YAPI MALZEMEL ERİ MADENCİLİK MOBİLYA VE ORMAN ÜRÜNLERİ GIDA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 1 inşaat mühendisi olmak üzere Almanya’ya farklı kadrolarda alım yapılacaktır. İlanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan numarası üzerinden ulaşmak mümkündür.