Türkiye Taşkömürü Kurumu yaptığı açıklamada işçi alacağını belirtti. Zonguldak ve Bartın olmak üzere iki şehre toplamda 167 personel alınacak. İşte alınacak işçiler hakkında detaylar ve başvuru hakkında bilgi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu her sene maden ocaklarına pesonel almaktadır. Taşeron olarak alınan işçiler uzun süre alındıkları kurumlarda çalışmaktadır. Taşeron içilerin kadroya girmesi tasarısı gündeme son zamanlarda oldukça sık gelmeye başladı. Yapılan bu görüşmeler ve hazırlanan yasa tasarıları ile artık taşeron işçi başvuruları daha da artacaktır.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı yaptığı açıklama da Zonguldak ve Bartına toplamda 167 işçinin alınacağını belirtti. 2016 yılında yapılan incelemeler ile boş kaldığı düşünülen yerlere işçiler alınacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışacak olan işçiler 4857 iş kanunu çerçevesinde çalışacak olup meslek ve eğitim durumlarına göre Zonguldak ya da Bartın ilinin il merkezlerinde ya da kömür ocaklarının yer altı ya da yer üstü madenlerinde çalışacaklar.
Personel Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Kuruma kılavuz kaptan, kuyu vinç işçici, demir yolu bakım işçisi, talaşlı imalat işçisi, kaynak işçisi, dökümcü, numuneci, yer altı elektrik işçisi, sondaj işçisi, hazırlık işçisi pozisyonlarında çalışmak üzere işçiler alınacak.
Kurumun Zonguldak ve Bartın il müdürlükleri konuya ilişkin resmi açıklamalarını 18 Mayıs tarihinde yapacak. Yapılan açıklamalar ile başvuru kanalları, süre ve iş hakkında detaylar öğrenilebilecek.
Editör: TE Bilisim