Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesine ilan şartlarını taşıyan adaylar arasından en az ilkokul mezunu olanların başvuru yapabileceği kadrolara işçi alımları gerçekleştirilecektir. En az ilkokul mezunu olan adayların başvuru yapabildiği kadrolar, gerekli şartlar ve diğer detaylara haberimizde yer veriyor olacağız. TÜİK tarafından yayımlanmış bu ilanda kpss şartsız işçi alımı yapılmakta olup, adayların taşıması gereken nitelikler ve mesleki bilgi ya da tecrübeler konusunda uyarılar gerçekleştirilmiştir. İlana yönelik detaylara kısaca göz atalım:

Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak

Sürekli işçi pozisyonunda istihdam edilmek üzere Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesinde görev alacak kişilerin kadrolarına yönelik bilgilendirmede Soğuk Mutfak Aşçısı, Aşçı, Tatlı Ustası, Aşçı Yardımcısı, Servis Elemanı (Garson), Bulaşıkçı ve Temizlik Görevlisi kadrolarına değinilmiştir. Bu kadrolara başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı kanunun 48. maddesindeki şartlarına uygun olunması gerekli görülmektedir.

Kadolara başvuracak adayların tüik işçi alımında aşağıdaki şartlara uygun olması beklenmektedir.

Soğuk mutfak aşçısı > En az 5 yıllık deneyim

Aşçı> En az 5 yıl deneyim
 
Tatlı ustası> En az 5 yıl deneyim

Aşçı yardımcısı> En az 2 yıl deneyim

Servis elemanı (Garson)> En az 2 yıl deneyim şartı

Bulaşıkçı> En az 2 yıl deneyim / En az ilköğretim mezunu

TÜİK işçi personel alımı için KPSS şartı aranmamakta olup, adayların başvuruları İŞKUR üzerinden alınmaktadır. Yayımlanan bu ilana yönelik kılavuzu ve daha detaylı bilgiyi daha önce yaptığımız haberimizde aktarmıştık. Bu haberimize göz atarak ilan kılavuzuna ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kılavuz için tıklayınız.