TTK'ya 1500 işçi alımı yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olan TTK'ya son zamanlarda personel ihtiyacının giderilmesi için işçi, personel alımı yapılacağı belirtililmişti. Henüz bir ilan açıklanmaması üzerine adaylar alımların ne zaman yapılacağını sormaktalar. İşin olsa ekibi olarak yaşanan son gelişmeleri aktarmak istiyoruz.

1500 İŞÇİ ALIMI;

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel ihtiyacının giderilmesi için daha önceki Bakanların yaptığı açıklamaların ardından geçtiğimiz günlerde Bakan Fatih Dönmez önemli değerlendirmeler yaptı. Buna göre İŞKUR üzerinden personel alımlarının yapılacağını açıkladı. Alımlarda son çalışmaların devam ettiğini vei İŞKUR ile görüşüldüğünü aktaran Bakan Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce TTK'ya yapılacak 1.500 işçi alımı yapılacağı açıklaması bizim için talimat mahiyetindedir diyerek yakın zamanda personel alımı yapılacağı müjdesini verdi.

Bilindiği gibi, Bartın Karabük, Zonguldak illerinde istihdam edilmesi düşünülen personellerin Türkiye genelinden mi alınacağı yoksa sadece bu illerdeki adayların mı başvuru yapabileceği Sendikaların da çoğu kez gündemine gelmiş ve Sendika olarak sadece bu illerden alım yapılmasını istemişlerdi. İşin olsa ekibi olarak İŞKUR üzerinden yapılması düşünülen alımlara ilişkin son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim