2019’un üçüncü çeyreğine girerken kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin alım haberlerinde de bir artış görülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı kuruluş olan Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada hem vatandaşların uygun fiyatlar ile ev sahibi olacaklarını hem de 129 bin kişiye istihdam sağlayacaklarının haberini verdi. TOKİ tarafından yürütülen 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü açıklayan Bulut, şu anda mevcut olan 278 şantiyede inşaatların sürdüğünü açıkladı. Bu kapsamda daha 140 yeni şantiye daha açacaklarının haberini veren Bulut sözlerine “Bu inşaatların sürmesi ile toplamda 120 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak” şeklinde devam etti.

Binlerce kişiye hem ev hem de iş müjdesi veren Ömer Bulut bugün itibari ile sona ermiş olan 34 projede tamamlanan 15 bin 125 konut için kura çekiminin 21 Ağustos’ta yapılacağını açıkladı. İhale sürecinde 8 yeni projeye daha başlayacak olan TOKİ, 2019 yılı için belirlenen toplam 32 konutluk kentsel dönüşüm projesini de noktalamak üzere olduklarını belirtti.

TOKİ ayrıca İstanbul’dan başlayıp daha sonra tüm Türkiye’de başlanacak olan Millet Bahçesi projesi için öncelikle 13 alanda toplamda 12 milyon metrekarelik bir alanı yeşil yapacaklarının da müjdesini verdi.TOKİ Başkanı tarafından açıklanan 120 bin personel istihdamı içinalım ilanlarının ise ilerleyen dönemlerde netlik kazanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim