Geçtiğimiz aylarda taşerondan kadroya geçen sürekliişçiler ve kamu işçilerine yönelik ilave tediye ocak ayı içerisinde açıklanmıştı. 31 Ocak’ta yapılan ilk ödemeler sonrası ikinci ödeme içim ise tarih Ramazan Bayramı öncesi 31 Mayıs olarak kararlaştırıldı. 4D’li işçilere Ramazan Bayramı öncesinde 75 lira bayram harçlığı verileceği açıklandı.

İkramiyeden yararlanacak olan işçilerin 2 Nisan 2018’de taşeron şirketlerden genel idarelerde kadroya geçmesi gerekiyor. Aynı zamanda belediye şirketlerine geçiş yapan işçiler de yine ilave tediye hakkından yararlanamıyor. 4/D sürekli işçi kadrosuna geçen işçilere toplu iş sözleşmesi gereğine göre yılda 10 günlük ikramiye verilmekteydi.

Tediye Tarihi Ne Zaman?

Açıklanan bilgilere göre kadrolu taşeron ve kamu işçileri için bayram ödemelerine başlandığı ve tediye ücretlerinin ise 31 Mayıs’ta yatırılacağı açıklandı.

Bazı işçilerin hesaplarına bayram yardımları yatırılmaya başlandı. Kamuişçileri genel olarak her bayramdan öncesinde ikramiye ödemesi almaktadır. Önümüzdeki günlerde Salı günü başlayacak Ramazan Bayramı öncesi işçilere ilk ödemelerin bayram öncesi yatırılması bekleniyor. Toplu iş sözleşmesinde 75 TL ikramiye verileceğine dair hüküm bulunmakta olup bayram yardımında yapılan vergi kesintileri sonrasında bir işçinin elinde 53 TL gibi bir ücret yatırılacağıhesaplanmaktadır.

Bayram öncesi yatırılacak olan tediye miktarı ise şu şekildedir:

Editör: TE Bilisim