İŞKUR üzerinden yayımlanan Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ilanlara başvurular alınacak. Kamuya çok sayıda TYP ilanı üzerinden işçi personel alımları yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı ilanları dışında, başka kamu kurum veya kuruluşlarının TYP ilanlarına erişim sağlamak mümkündür. Bu ilanlara ulaşmak için İŞKUR açık iş ilanları sayfasından TYP sorgulama alanına girebilirsiniz. Orman İşletme Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, Orman İşletme Müdürlüğü Özel Bütçe Birimi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü için yapılacak TYP alımları için adayların bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Yapılan bilgilendirmeler ışığında TYP işçi alımlarına başvuracak adayların Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında adaylarda aranan şartları karşılamaları istenmektedir. Bu şartlar açıköğretim fakülteleri hariç eğitim görmüyor olmak, herhangi bir işletmede veya kurumda çalışmıyor maaş almıyor olmak, sosyal yardım almıyor olmak şeklinde nitelendirilebilmektedir. Ayrıca TYP ilanlarına başvurularda yaş şartları da aranmaktadır. 50 yaşına kadar olan vatandaşlar başvuru yapabilmektedirler.

TYP İLANLARINA ULAŞMAK VE BAŞVURU YAPMAK

İlanlara ulaşmakla alakalı bilgilendirmeyi yukarıda sağlamıştık. TYP sorgulama sayfası üzerinden hem direkt olarak sorgulama, hem de biliyorsanız TYP numarasıyla sorgulama yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için belirtilen şartları taşıyorsanız, İŞKUR üye profilinize giriş yapıp, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurabilmek için iş arayan durumunuzun aktif olması gerekmektedir. Dilerseniz direkt olarak İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine müracaat ederekte başvurularınızı sağlayabilirsiniz.

UYGULAMALARI İNDİR, İLANLAR CEBİNE GELSİN!

İOS> TIKLAA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim