Ülkemizin en çok atama yapan kamu kurumlarından bir tanesi olmakta olan Sağlık Bakanlığı her see ilk defa ve yeniden tama kurası ile doktor atamaları gerçekleştirmekte ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanları ile de en az lise mezunu olmak üzere hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri vb. gibi kadrolara personel alımları gerçekleştirmektedir. Yine bu kadrolardan ziyade olmak üzere Sağlık Bakanlığı işçi alımları da yapıyor. Geçtiğimiz sene işçi alımı ilanını kamuoyuna duyuran Sağlık Bakanlığına ciddi başvuru yapılmıştı. Taşeron sisteminin sona ermesinden sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerin bünyesinde çalışmak üzere işçi alımları yapıyor. Geçtiğimiz sene yapılan alımların bu sene de devam etmesi ve 12 bin işçi alımı yapılması ön görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak? Pozisyonlar belli oldu mu?

Alınması Beklenen Pozisyonlar

Sağlık Bakanlığından ya da Sağlık Bakanlığı insan kaynakları bölümü üzerinden resmi bir duyuru olmadığı için alınacak pozisyonlar net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz seneki alıma istinaden boyacı, kaynakçı, temizlikçi, güvenlik görevlisi, şoför, teknisyen, tekniker, hizmetli, marangoz, klinik elemanı, inşaat personeli, sıvacı, metal işçisi, tesisat işçisi vb. gibi alanlara atamaların yapılması beklenmektedir. Peki nasıl başvurular yapılacak?

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlığının 12 bin kişilik personel alımında başvuruların nasıl yapılacağına dair bir bilgi verilmedi fakat internet üzerinden özellikle ÖSYM sayfası üzerinden başvuruların alınması ve adayların genel kültür, genel yetenek sınavlarına tabii tutulması ya da ihtiyacı olan hastanelere şahsen başvuruların alınması ön görülmektedir.